Matsedel v 29 – bröllopsdag!
Halva sommaren har passerat och många av er har säkert semester just nu. Vi med, om man nu kan kalla det semester när man far runt i södra Sverige och intervjuar folk, tar bilder och försöker samla ihop material till en massa texter. Martin har iaf semester från sitt jobb, och vad jag har, det vete sjutton…
Den här veckan innebär iaf bröllopsdag! Och förlovningsdag faktiskt, för det är samma datum. Smart om man har dåligt minne och det har jag 🙂
På fredag firar vi 5 år som gifta och 6 år som förlovade, båda händelserna var vid vatten. Martin är en riktig romantiker som friade till mej vid vår strand på Öland, i solnedgången såklart. Sen gifte vi oss på en skärgårdsbåt samma datum men året efter. Och åkte på Medelhavskryssning på bröllopsresa, vatten vatten vatten. Var vi firar i år vet vi inte än, men något med vatten blire!
Just nu är experimentköket installerat i husbilen Peppe, så numera kallar vi oss ”I Peppes kök”. Där leker vi fram rätter som passar att laga i mindre kök, som tex husbil, husvagn och båt. Det blir säkert lite picknickmat, grillat och sånt som kräver bara en eller max två kastruller/pannor. Ha koll på Du i Fokus så missar du inget.
Här är veckans matsedel:
(Färger och siffror är för Viktväktare)
Måndag: Pasta med lins- och tomatsås (Grön 33, Blå 1, Lila 1 för all sås, plus pasta)
Tisdag: Krämig fiskgratäng med dill (Grön 35, Blå 13, Lila 13 för hela gratängen, plus potatis)
Onsdag: Varm pastasallad (Grön 2, Blå 2, Lila 2, plus pasta)
Torsdag: Kyckling- och spenatpaj (Grön 41, Blå 27, Lila 27 för hela pajen)
Fredag: Räkor med spenat och pasta (Grön 4, Blå 4, Lila 4, plus pasta)
Lördag: Grillat och grönsaksgratäng (Grön 16, Blå 8, Lila 8 för hela gratängen)
Söndag: Färsspett med raita (Grön 6, Blå 6, Lila 6 per spett)
Bröllopsdagsbonus: Varma nektariner med choklad och kokos (Grön 2, Blå 2, Lila 2)
Den här veckan passar det mesta till matlådor. Jag vill särskilt rekommendera fiskgratängen, pajen, grönsaksgratängen och färsspetten. När barnen bodde hemma slickade de tallrikarna när vi hade färsspett. Raitan är kanongod och passar till det mesta, även till grillat. De grillade nektarinerna kan man göra även i ugnen eller grillpanna med lock, så det ska vi lyxa med på fredag – var vi än är 🙂
Hoppas ni får en riktigt fin vecka. Ni hänger väl med oss runt i Sverige? Det kan bli riktigt skoj!
Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram
8 svar på ”Matsedel v 29 – bröllopsdag!”
Det här är ju toppenbra för oss som vill äta nyttigt och så smånigom ska ut med husvagnen.
Jag uppskattar alltid andras matlistor. Jag undrar bara om du har tips på vad jag kan byta ut spenat med? Min man klarar verkligen inte smaken av spenat. (själv älskar jag spenatstuvning med ägg, men det blir det förstås aldrig)
Hmmm, vet faktiskt inte… i en sallad byter du bara till sallad, men annars är det nog bara att ta bort det. Broccoli kanske kan funka…
Å vilket bra tema! Perfekt för oss med båt ju! Imorgon ska vi ut och provsova i vår båt för första gången, det blir spännande!
Åt färsspett idag, tillsammans med en grekisk sallad och tzatziki – så gott!
Förra veckans matsedel var bara med mat för små kök, kolla den 🙂
Det är ju något magiskt med vatten, förstår att ni vill fira bröllopsdagen vid det.
Så mycket god mat!
Grattis till era 5 år son gifta. Klart det ska firas. Tack för alla tipsen du delar med semestermat också.
Tack för alla recept och så fint att han friade i solnedgång på Öland kan tro att det var superfint =D. Samt så roligt ändå att åka runt och intervjua folk. Vads är det för projekt du gör?
men oj så mycket goda maträtter varm pastasallad lockade mig lite extra såg super god ut😍