Matsedel v 30

Matsedel v 30

Martin har semester och vi är ute på sommarens stora roadtrip. Vi har tagit oss från Tumba, hälsa på en kompis i Gävle och siktar nu på Lofoten och sen Treriksröset. Det kommer att bli minst 500 mil innan vi är hemma igen.

Dagarna går i ett galet tempo, trots att vi bara förflyttar oss kanske 10-15 mil om dagen. Det finns så otroligt mycket att se precis överallt. Sverige är ju helt fantastiskt och har så mycket att se, uppleva och erbjuda. Överallt.

Alla platser ser vi med fötterna eller med cykel, på så sätt får vi även in lite motion också. Hantlarna är med, men blir inte använda jättemycket ska väl erkännas… måste bli bättre på det.

Trots att vårt kök är minimalt och dagarna är lite hullerombuller, så försöker vi ändå att följa vår veckomeny hyfsat. Men även om vi inte lyckas helt, så finns den där för er. Vassegoa!

Här är veckans matsedel:

(Siffror är för Viktväktare)

Måndag: Omelett med kantareller eller annan svamp (5-12 PP)

Tisdag: Sallad med lax och sparris (0-17 PP för allt)

Onsdag: Kyckling med jalapeno (17-25 PP för all sås plus pasta)

Torsdag: Lök- och tomatpaj (29-39 för hela pajen)

Fredag: Pasta med kräftor och sugarsnaps (16-20 PP för all sås, plus pasta)

Lördag: Kyckling & ananasspett (0-8 PP)

Söndag: Kasslertorn (33 PP för hela formen, plus ris)

Måndagens omelett funkar självklart även med annan svamp, men vi har massor med kantareller i frysen och tar det. Den passar även till frukost eller lunch. Kycklingen med jalapeno är superenkelt och passar kanon i matlådan, precis som kasslertornen. Kycklingspetten är skitgoda rent ut sagt, marinerade i coca-cola. 

Ha nu en riktigt fin vecka och ta hand om er ordentligt.

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *