Matsedel v 33

Matsedel v 33

Nu är de allra flesta tillbaka på jobbet efter semestern, ni också kanske?. Skolorna börjar inom kort och höstens aktiviteter startar upp. Fortfarande med viss begränsning såklart pga pandemin.

Höst betyder nystart/omstart för många när det gäller framförallt vikten. Då kan det vara smart att titta tillbaka på tidigare viktresor, se vad som gick bra resp dåligt då och lära av det till den här gången. Ni hittar mina bästa tips HÄR.

För mej är planering viktigt. Vi har alltid färdiga matlådor i frysen till lunch, så man slipper fundera på den saken. Lunch ska gå snabbt och vara enkelt, vad är då bättre än en färdig matlåda? Tips på 70 olika rätter som passar i matlådan, hittar du HÄR.

Så lägg ner några minuter på att planera och fundera, så sparar du tid i längden 

Här är veckans matsedel:

(färger och siffror är för Viktväktare)

Måndag: Pasta med krämig spenatsås (Grön 8, Blå 8, Lila 8 för allt plus pasta)

Tisdag: Krämig fiskgratäng m räkor (fr Grön 4, Blå 3, Lila 3 plus potatis)

Onsdag: Kyckling med timjanssås (Grön 6, Blå 4, Lila 4 plus ris)

Torsdag: Allt-i-ett-ugnsomelett (Grön 27, Blå 17, Lila 17 för hela)

Fredag: Indiska räkor (Grön 6, Blå 5, Lila 5 för allt, plus ris)

Lördag: Grillat och Zucchinigratäng (Grön 11, Blå 5, Lila 5 för hela)

Söndag: Moussakafrestelse (Grön 44, Blå 44, Lila 44 för hela)

Den här veckan är riktigt god och allt passar faktiskt i matlådan, så passa på att laga lite extra när ni ändå håller på. Vi har lagat en massa nya rätter under sommaren, jag skriver recept för glatta livet. Ha koll på Du i Fokus, för en massa goda nyheter.

Ha nu en riktigt fin vecka och ta hand om er som ni skulle gjort med er bästa vän 🙂

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

10 svar på ”Matsedel v 33

  1. Jag käkar via viktväktarna och har gjort i ca 5-6 månader med undantag nu på semestern då jag släppte på det helt. Imorgon ska jag jobba min sista period på sommarjobbet och om två veckor är det studier som gäller efter min 1.5 år långa studiepaus. Och efter att jag nu kunnat unna mig sådant som jag vanligtvis inte äter pga points under semester ska det bli kul att köra på 100 igen =)

  2. Imorgon är det skola för barnen & jobb för mig (maken jobbade även förra veckan) så nu har vi planerat lite för en lite utrensning då vi ätit mycket skräp i sommar.

  3. Jag har tänkt såååå många gånger att vi borde ha matsedel men det blir liksom inte av.
    Kanske får försöka mig på det igen.

    Ska kika in dina tips för matlådor.

  4. Viktigt med planering av maten när vardagen återvänder. Har länge haft svårt för mat överhuvudtaget, men med hösten i antågande så är det dags att ta tag I det.

  5. Vilka bra matförslag du kommer med..Jag har en del recept från viktväktarna med på min veckans matlista också, en grönsakslasagne och fisk och kycklingrätt..De har ganska bra mat oavsett om man vill minska vikten eller bara äta hälsosammare ibland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *