Matsedel v 36

Matsedel v 36

Jaha, då är det alltså höst nu. Sommarmånaderna bara swishade förbi, tre månader med fantastiskt väder! Vi har utnyttja sommaren ordentligt och bara varit hemma ett par veckor på hela sommaren, resten har vi varit ute med husbilen. En riktigt bra sommar!

Våren och sommaren är i mina ögon rätt enkla när det gäller hälsotänket. Promenaderna blir fler och längre, det är nästan lätt att träna och går nästan av sej själv. Nästan alltså. Det är ljust, varmt och långa dagar. Sen kommer hösten, mörkret och väderväxlingarna, då lägger kroppen av. Värken blir värre och tröttheten nästan övermäktig vissa dagar. Livet med fibromyalgi lixom.

Jag skulle kunna ta värken och tröttheten som ursäkt för att inte träna och promenera, men varför? Då skulle jag ju bara må ännu sämre. Så jag kopplar på pannbenet och fortsätter framåt #fuckinggördetbara lixom 🙂

Men nästan allt handlar ju om maten, oavsett om det handlar om vikt eller hälsa i stort. Maten är så viktig för mej och planering är a och o för att allt ska fungera bra.

Här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för viktväktare)

Måndag: Bolognese med en tvist (5-11 PP för hela grytan, plus pasta)

Tisdag: Torsk med tomattäcke (0 (!)-35 PP för hela)

Onsdag: Vitlökskycklinggryta (16-24 PP för allt, plus pasta)

Torsdag: Gratinerad kassler (16 PP för allt, 3 plus ris)

Fredag: Taco med Pulled Chicken (0-11 PP för allt), Hemmagjord tacokrydda (0 PP) och Ärtamole (0-5 PP för allt)

Lördag: Grillspett med stora räkor & sparris (0-5 PP för)

Söndag: Pasta- och fläskfilégratäng (49 PP för hela gratängen)

Taco kan se ut på många sätt, vi kör tacokryddad pulled chicken, egen tacokrydda såklart och ärtamole istället för guacamole – det är mycket lättare att hitta mogna ärtor än mogen avokado och det smakar faktiskt nästan likadant. Testa gärna och ge mej ert betyg.

Till bolognesen väljer man såklart vilken färs man vill, vi brukar ta quorn. Bolognesen, vitlökskycklinggrytan, kasslern och söndagens gratäng är kanon till matlådor så gör lite extra. Pulled chicken har vi alltid i frysen till sallader, wraps och taco.

Nu förbereder vi hösten och gör massor med matlådor. Så skönt att bara ta fram när fantasin och energin tryter.

Ha en fin vecka nu och ta hand om er!

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *