Matsedel v 42

Matsedel v 42

Så var det måndag igen! Efter en vecka på vift med jobb, mat som andra lagat och några timmar i luften visade vågen lite plus – så brukar det bli. Särskilt om man väger sej dagen efter man flugit, vilket jag alltså gjorde. Men det rättar till sej snart igen, upp på banan direkt igen bara.

Min viktcykel är väldigt enkel. Mellan april och september går jag ner i vikt, då återfår jag min målvikt efter en vinter när jag gått upp lite. Så här är det varje år. På vintern mår jag sämre och kan inte röra mej lika mycket pga värk. På sommaren mår jag bra och rör mej mycket mer, betydligt mer, och går ner i vikt. Maten är i stort sett densamma faktiskt, även om vintern har lite fler events och vi äter mer ute. Men hemma äter vi ungefär likadant året om.

På resor gör vi så medvetna val som vi kan, de behöver alltså inte vara kloka – men medvetna – det är lite skillnad. Vi använder fötterna så mycket vi kan, dricker nästan ingen alkohol (om det inte är en mat&dryck-resa förstås) och vi suger i oss värmen så mycket vi bara kan. Resorna brukar alltså inte bli så illa, men ett litet plus blir det oftast ändå. Det kunde vara mycket värre…

Så här ser det alltså ut när vi kör upp på banan igen, här är veckans meny:

Måndag: Frittata med pasta 8 SP Flex

Tisdag: Fisk i ugn med kräfttzatziki 3 SP Flex plus potatis

Onsdag: Kassler med ananas i ugn 5 SP Flex plus ris

Torsdag: Kyckling med mozzarella fr 3 SP Flex

Fredag: Taco med hemlagad tacokrydda 0 SP Flex

Lördag: Potatiskaka med kyckling 19 SP Flex för hela kakan

Söndag: Halloumiburgare m picklad rödlök fr 7 SP Flex

Tacokryddan gör vi massor av så den räcker länge, vi har den nämligen till allt! Jag äter ofta wraps till lunch och kryddar oftast med tacokrydda oavsett om det är sojafileer, kyckling eller halloumi. Potatiskakan är jättegod, godare än potatisgratäng, passar till det mesta och går att frysa.

Gör en bra vecka nu, det ska jag göra!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *