Matsedel v 52 – Julveckan!

Matsedel v 52 – Julveckan!

Julen står för dörren och nu är ni många som stressar som små illrar för att hinna allt. Men vet ni? Det blir jul även om inte allt är hemlagat, paketen vackert inslagna och hemmet skinande rent. Tänk på att NI är det viktiga, inte att allt ska vara perfekt.

Här hemma blir det enklare och enklare för varje år. Redan tidigare har julbordet minimerats till att bara innehålla skinka, omelett och någon sill. I år har även julklapparna tagits bort, vi har bestämt att det istället blir en gemensam middag på något trevligt ställe i mellandagarna. Tid tillsammans är det enda vi numera behöver.

Men om du är en av dem som fortfarande julstökar, finns det en massa tips HÄR. Både till julbordet, godisbordet och mellandagarna.

Här är veckans matsedel:

Måndag: Risgrynsgröt Grön och Blå 6

Tisdag/julafton: Enkel Janssons Grön och Blå 31 för hela satsen

Onsdag: Pasta med (rester av jul-)skinka och champinjoner Grön och Blå 5 plus pasta

Torsdag: Dragonkycklinggryta Grön 5, Blå 4 plus ris

Fredag: Lätt grönsakspaj Grön 33, Blå 23 för hela pajen

Lördag: Pasta med broccolikräm Grön och Blå 18 för all kräm

Söndag: Lövbiff med färskostfyllning Grön och Blå 6 plus tillbehör

Julbonus: Gelegodisar Grön och Blå 0

Jag har försökt att tänka ”julrester” när jag gjort matsedeln, så att tex skinkans rester kan gå i pastasåsen, grönsakerna kan gå till pajen osv. Man ska ju inte slänga mat om man inte behöver…

Tänk på att mycket av julmaten är fet och då krävs det mer vätska för att magen ska fungera. Ja, jag talar ju av egen erfarenhet… ta ett extra glas vatten och även en extra promenad, så blir magen glad 🙂

Ha en fin jul och försök att ta vara på ledigheten och bara ta det lugnt. Ge er själva lite julfrid i julklapp. Det är faktiskt det viktigaste av allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *