Men fy på mej!

Men fy på mej!

Ikväll ska vi ha melodifest hemma hos oss. Alltså borde jag springa runt och städa, plocka och fixa – ändå sitter jag här! Fy på mej!

Men jag har iaf fixat sovrummet och bäddat både vår säng och gästsängen. Så nu kan det somna barn lite överallt om det behövs. Å jag har hängt en tvätt, tvättmaskinen tjöt av glädje när den fick jobba lite. Det blir ju inte så ofta sen barnen flyttade hemifrån  🙂

Jag plockar lite, hittar något som behöver fixas och sätter mej vid datorn för att fixa det och blir sittande där… men så bannar jag mej och gör ett nytt ryck. Det är inte så mycket som ska fixas, det går ganska snabbt att städa av nu när det bara är Martin och jag som bor här.

Jag ska ta bort lite smågrejer från vardagsrummet och köket, dammsuga och torka av tv-bänken, tv´n och lite andra tomma ytor. Fixa lilla toaletten, tända lite ljus, sätta upp marschaller (om jag har några) ute och duka i vardagsrummet. Martin fixar köket och lagar maten, det slipper jag. Så jag har faktiskt lite tid att sitta här trots allt.

Jag vet inte riktigt hur många vi blir… det skulle bli 13 personer tror jag… men så var någon tvungen att jobba, Junior och Mandisen blev bjudna på grillfest och Seniors kompis hamnade på sjukhus – så nu är vi nog 9 pers… men man vet lixom aldrig vad som händer i slutänden… Det tillkommer kanske någon precis innan och det är heeeelt ok!

Klockan 19 är det iaf tänkt att vi ska vara färdiga och sätta oss och äta taco. Vi bjuder på maten och de som kommer tar med snacks och dricka. Alltid lika spännande att se vad var och en tar med, om de bakat något gott eller köpt något gott godis. När vi är mätta och belåtna rullar vi undan soffbordet och lägger ut kuddar och saccosäckar på golvet nedanför soffan. När Eurovision börjar ligger vi förmodligen huller om buller med en lycklig hund ovanpå oss.

Sen ska vi heja och bua och se om bästa låten vinner. Martin håller på Ungern, någon annan på Armenien, en tredje på Österrike och jag håller nog på Sanna. Så det finns många viljor, vi får se vem som vinner. Jag tror kvällen blir riktigt mysig och rolig.

Hur ser er kväll ut? Sitter ni ett helt gäng och tittar på Eurovision eller struntar ni i allt? OM ni tittar: vem håller ni på och vem tror ni vinner? Skulle vara roligt om ni orkade skriva en kommentar, det är spännande att se hur folk tänker kring just Eurovision  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.