Mitt liv är 200% bättre nu!

Mitt liv är 200% bättre nu!

Jag har gjort två operationer som förändrat och förbättar mitt liv minst 200%! Den ena, Novasure, gjorde jag för ca 18 månader sedan och den andra, TVA, gjorde jag får ca 6 månader sedan. De som inte tycker att man ska prata om kvinnors underliv och åkommor i de regionerna kan sluta läsa nu. Men eftersom jag vet att många har problem i just de regionerna så skriver jag för er som vill och behöver veta mer. Ok?

Novasure är ett ingrepp där man för in ett instrument i livmodern, man fäller ut det som ett paraply ungefär och hettar upp det för att bränna av alla slemhinnor. Det här gjorde jag för att jag varje månad hade Stockholms blodbad under drygt en vecka och det blev bara värre och värre. Dessutom hade jag en PMS som inte var av den här världen. Eftersom jag inte ville ha några p-medel eller hormoner i kroppen och heller inte är intresserad av fler barn, så valde jag den här metoden direkt när jag fick höra talas om den.

Å jag ångrar mej inte! Idag blöder jag kanske en tesked ett par dagar och jag har knappt någon PMS alls. Jag lever hela månaden numera, inte bara 2/3… Nu förstår jag vad ”have a happy period” betyder  🙂

TVA är när man fäster upp urinröret som många gånger hamnar snett under en förlossning. Detta märker man mer och mer ju äldre och mer rörlig man är iom att man ofta är kissnödig, rädd att inte hinna på toa och läcker lite (eller mycket) när man hoppar, springer, skrattar eller nyser. Många många kvinnor har problem med detta, men vågar inte berätta utan skäms i tystnad. Det gjorde jag med. Men när jag gjort den ena operationen med så gott resultat tänkte jag att jag faktiskt var värd att må bra hela vägen. Varför acceptera ett problem som är ganska stort och som dessutom går ganska lätt att fixa, bara man vågar fråga…

Idag kan jag springa och nysa utan att stå med benen i kors. Numera tänker jag inte ens på det och vilka problem jag hade för bara ett halvår sedan. Från början kände jag bandet lite grann, men nu känner jag absolut ingenting längre. Jag kan göra precis vad jag vill och leva precis som jag vill. Jag behöver inte kissa det sista jag gör när jag gå hemifrån och jag behöver inte leta toalett det första jag gör när jag kommer någonstans. Enda saken som är annorlunda är att det tar lite längre tid att tömma blåsan, det rinner lite långsammare kan man väl säga. Men vad gör det?

De här två ingreppen har ökat min livskvalitet hur mycket som helst! Jag behöver aldrig oroa mej för att blöda igenom eller läcka när jag springer. Två enkla ingrepp som tog fem minuter vardera och som krävde bara någon dag i stillhet. Jag är så otroligt glad att jag vågade be om hjälp!

Har du samma problem som jag hade? Skäms du? Vi är många som vet exakt hur du känner och hur svårt det är att ta tag i saken. Men det är verkligen värt att göra något åt problemen. Det enda jag ångrar är att jag inte gjorde det tidigare. Tänk så mycket pengar jag hade sparat och hur många förstörda kläder och madrasser som har gått åt. Nu har jag världens bästa liv där jag lever och gör precis vad jag vill utan att begränsas av onödiga kvinnoåkommor. Sånt som man inte pratar om… men jag pratar och jag vet att ni är många som lyssnar. Så gör nu slag i saken och ge dej själva ett bättre liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *