Mys & Gala!

Mys & Gala!

Så var det lördag och dax att festa till det lite. Jag mår helt ok nu, har lite hosta och lite snuva kvar – men i övrigt tycker jag nog att jag kan anses som frisk. Det tog ”bara” två veckor… Visst tog det tid, men huvudsaken var att jag var ok idag när det var galej på g  🙂

Jag hade tänkt att vakna ganska tidigt och ta gooood tid på mej på morgonen. Så blev det inte… jag sov supergott och fortsatte med det tills Martin skakade liv i mej strax innan 9. Jaja, dusch, fix och frukost så var jag färdig när jag skulle ändå och 10.30 hämtade vi upp vårt lilla lånebarn för dagen. Man kan ju inte gå på gala av en barnfilm utan att ha ett barn med sej, så vi lånade ett i lagom ålder; Matilda 10 år.

Vi tog tåget in till stan, gick på stan och kollade lite på julklappar och tog oss sedan till Kungshallen för lunch. Proppmätta gick vi vidare till biografen Skandia och mötte upp några kompisar där. Liten nostaligtripp blev det att gå in i biografen, eftersom jag både jobbat i kassan och på golvet där, samt fixat en och annan filmpremiär i lokalerna. Det känns som hundra år sen, minst!

Redan i kön ute började vi prata med Shirely Clamp, jösses vilken trevlig människa! Vi pratade lite till inne, innan filmen och fick då även ta en bild och sen efter filmen träffades vi igen i toakön. Har en känsla av att det inte var sista gången vi sågs  🙂

Bloggarna vimlade runt och jag fick tillfälle att prata med Vimmelmamman, vars blogg jag följ under ganska många år och även mailat lite med. Vi har nog träffats förr på nån gala, också för hundra år sedan… men idag fick vi hälsa ordentligt och prata lite mer. Och ta en bild förstås. Det roliga med bloggare är ju att allt måste dokumenteras med bild för att sedan läggas ut på bloggen. Precis som jag gör i det här inlägget.

För Martin var det första gången både att följa med på nåt liknande, men även första gången han såg Hitta Nemo. Det här är alltså första filmen om clownfisken Nemo, men i 3D. Lite läskigt för de minsta när de stora hajarna faktiskt simmar mot en, men himla kul och med lite sensmoral. Matilda hade sett filmen några gånger och satte sej mitt i filmen och spelade lite på sin telefon en stund. Efter filmen fick alla barn en goodiebag med pysselgrejer och lite annat skoj. Nöjda hjälpte vi Matilda att köpa sina sista julklappar på vägen till tåget. Det var en trött, men ganska nöjd liten tjej som vi lämnade tillbaka vid 17-tiden. Tack Mgroup för en trevlig dag!

Och väl hemma igen hade faktiskt Senior, Junior och hans flickvän lyckats göra ett pepparkakshus i form av ett Pariserhjul. Jag som hävdade att det nog inte skulle gå blev motbevisad. Det har nog inte varit jätte enkelt eller gått helt smärtfritt, men nu står den iaf där. Nu ska ungdomarna bara röja köket så är det dax att fixa mat och sedan kolla på Så Mycket Bättre, ikväll är det Darins dag.

Jag är rätt säker på att vi alla kommer att somna ovaggade ikväll  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *