Nirvana

Nirvana

Vi har varit på Nirvana, eller säger man i…? Men det är nog inte det man vanligtvis förknippar med Nirvana, utan ett ställe inne i stan där man kan njuta av solen och 30-gradig värme fast det är november här i Sverige.

När jag fyllde år i januari fick jag presentkort av Martin på sex timmar i solrummet på Nirvana, som kliniken eller vad man nu kallar det, heter. Eftersom ljuset precis hade vänt och jag mådde ganska bra då, så tyckte jag att jag kunde vänta med att utnyttja mina presentkort till den mörka hösten och allt blev tråkigt igen. Så nu var det dax!

Idag bytte vi däck på bilen, städade garaget så att bilen får plats, fixade ute och lite annat småfix. Så efter lunch tog vi oss in till stan. Istället för att jag ska sitta där själv och må gott sex gånger så får Martin följa med så gör vi det tillsammans tre gånger istället. Och klocka 14 idag var det alltså dax.

Vi hittade rätt direkt och kom in i en tyst och nästan tom lokal. Ett annat par stod vid disken och en tjej tog emot oss allihop. Vi bytte om till sommarkläder; shorts och t-shirt, och gick sedan in i ett annat rum och valde plats. Jag och Martin valde varsin hänggunga och satte oss tillrätta. Aggregaten slogs på och nästan direkt blev det en mycket behaglig, torr värme. Jag somnade nästan direkt  🙂

Martin satt och pillade med sin telefon och läste lite, jag sov en stund och läste också lite. Det andra paret sov nästan hela tiden tror jag. Efter ungefär 50 minuter släcktes ”solen” och värmen minskade sakta och ungefär som en solnedgång blev ljuset allt mörkare och svalare. När det var helt mörkt reste vi på oss och klädde om.

Med lite ny färg på kinderna gick vi ut på gatan mycket piggare och betydligt mer avslappnade än när vi gick in. Det var jätteskönt! Jag kan verkligen rekommendera detta för höstdeppiga, vintertrötta och frusna människor. Vi har två gånger till inbokade och det är jag glad för, det ska bli himla skönt att återkomma dit om ett par veckor och lixom förbereda kroppen för värmen i Gambia.

Jag hörde att paret som redan var där köpte klippkort på 10 gånger och det kostade 1800 kr. Är det värt 180 kr för en timme i fejkad sol och värme? Ja, det tycker jag faktiskt. Iaf om man verkligen lider av hösten och kylan. Vad är 180 kr? 2 pizzor… 3 paket cigaretter… 18 liter mjölk… en rejält stor godispåse… knappt 2 biobiljetter.

Jag njööööt verkligen och mår mycket bättre! Jag kommer nog att försöka göra detta återkommande på höstarna om det finns pengar. Det var superskönt!

Vi testade ljusrummet en regnig dag i november och det var superskönt. Allt var tyst och lugnt, varmt och skönt och personalen trevlig. Efter en timme var man som en ny människa, lagom varm och avslappnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *