Nominerad

Nominerad

Så har det hänt!

 

Det jag trodde skulle hända om 4 år, hände i mitten av februari… jag blev vald att stå på listan i riksdagsvalet i höst. Helt ofattbart och såååå läskigt, men ändå hur kul som helst. Fattar ni? En sån där omtumlande känsla så man varken vet ut eller in, kul och läskigt samtidigt. Men vilket förtroende…

Tänk att det finns folk som tror att jag är lämplig att tillsammans med andra styra landet… hjälp!

 

Jag kanske ska berätta hur det går till att hamna på en lista.
Jo, först tillhör man en lokalavdelning och man har förmodligen jobbat jäkligt hårt politiskt under några år. I mitt fall har det bestått av styrelsearbete i 7 år och uppdrag i olika nämnder (Barn och ungdomsnämnden, byggnadsnämnden samt nämndeman i tingsrätten). Sen har man förmodligen deltagit i en massa kurser och utbilningar och varit med i ett par valkampanjer som valarbetare. Ungefär ett år innan valet har man ett provval som alla medlemmar röstar i. Här fick jag en herrans massa röster i landstingsvalet och några färre till riksdagen. Sen är det nomineringsstämma med länet där man bor och då fastställs alla listor till landsting och kommun. I vårt fall tog det 6 timmar att rösta fram de olika listorna. Detta var alltså lördagen den 11/2.

 

Sedan dess har jag försökt smälta detta och fatta vad det är jag ger mej in i. Politik är inte alltid kul och spelreglerna kan vara väligt luddiga… Men efter en vecka så hade jag i alla fall fattat att det kommer bli ett hårt jobb att profilera sej och ha personvalskampanj mm. Jobbigt, men kul!

 

Här tänkte jag berätta hur det är att jobba inför valet, som en helt vanlig, ensamstående mamma utan egen tid… hur sjutton jag ska hinna detta, det har jag ingen aning om. Men allt går! Hoppas ni hänger med!

 

Nästa gång ska berätta mer om mej och vad jag vill.

2 svar på ”Nominerad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *