Nu åker grejerna!

Nu åker grejerna!

Jag älskar att slänga saker! Nu har jag kommit igång ordentligt och det är så skönt. Självklart slänger jag inte fungerande grejer, de säljer jag 🙂

Sedan vi bytte ut hörnskåpet och det gigantiska gamla skåpet i vardagsrummet mot en lite nättare möbel, har jag plockat och plockat och plockat. Under veckan har jag legat utslagen i soffan stundtals och emellanåt har jag röjt lite till. Nu är vi nere på detaljnivå och tom blomkrukor kollas igenom och rensas ur.

Så häromdagen började jag lägga ut grejer på olika säljsidor och sedan dess flyger grejer iväg. Gamla silverbestick, serviser, prydnadsgrejer, smycken… ja nu åker allt! Jag vill inte ha en massa saker, de ska bort! Intresserade köpare har hört av sej hela veckan och grejer hämtas eller vi bestämmer en tid för att träffas. Det är så befriande!

Jag hade fem kartonger med loppisprylar, dem gick jag igenom och nu har jag samlat ihop tre kartonger och satt ut till försäljning i en klump. Den som ändå ska stå på loppis och gillar sånt har nu möjlighet att köpa tre färdiga kartonger med pryttlar av olika slag att tjäna lite pengar på. Jag hoppas någon köper dem, då får jag massor med utrymme!

Nu börjar det nämligen märkas att grejerna försvinner, utrymmet blir större och större. Grejer som jag och min ex-man fick när vi gifte oss, som nästan aldrig använts. Saker jag köpt som väldigt ung, som heller aldrig använts. Saker jag fått eller köpt genom åren, såna där braåhasaker som inte var så braåha… Vem behöver egentligen tre gräddkannor, flera olika salt- och pepparkar, sjuttiofjorton olika skålar eller femtiosjutton ljuslyktor? Inte jag!

För varje grej som försvinner blir luften lite lättare att andas och min plånbok blir förstås lite gladare också. Ett värdefullt bidrag till min 50-årsresa kanske 🙂

Rensningen fortsätter, nu är det hardcore-varianten! Typ allt ska bort! Nån som vill köpa en nästan ny spikmatta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *