Nu är jag en arg tigermamma!

Nu är jag en arg tigermamma!

Ojojoj, STS ligger inte högt på min lista just nu…
 
Det var ju så att vi anmält att Junior skulle bo ensam i en värdfamilj där borta i Barcelona och när han väl kom fram i torsdags så blev han ändå placerad i en familj med två andra svenskar. Både Junior och jag påtalade detta direkt och ledaren som finns på plats skulle göra vad hon kunde för att ställa allt tillrätta. Hon behövde bara få ok från huvudkontoret i Göteborg.
 
Som alla vet så står sverige stilla under en midsommarhelg alltså kunde man inget göra förrän idag. Jag tänkte att någon kanske ändå hade ”jour” eller nåt eftersom man skickat ner 30 ungdomar i torsdags, NÅGOT kan ju behöva åtgärdas även om det är midsommar och helg. Icke. Jag skickade iaf ett mail, men hörde inte ett ljud förrän idag…
 
Jag blev uppringd av en ung man som meddelade att det inte stod något i bokningen om att Junior önskade bo ensam. Men alltså… jag fick hjälp av en representant på STS att fylla i allt och det var en av de viktigaste punkterna. Jag VET att vi satte ett kryss i den rutan och konstaterade att det skulle kosta si och så mycket extra per vecka, vilket det fick vara värt. Någon gång under våren blev jag dessutom uppringd av en tjej som undrade om det var ok att Junior bodde ihop med någon från ett annat land. Det tyckte vi bara var bra, då fick han ju chansen att öva ett språk till! Han som ringde kunde dock inte hitta vår anmälan, utan bara den som fanns i hans dator. Däremot berättade han att man inte får bo helt ensam i en familj, pga trygghet… va? Som ensam svensk kan man bo i en familj, men eftersom det just nu inte fanns andra nationaliteter på området så måste han bo med andra svenskar. Han får absolut inte bo ensam.
 
Vaddå trygghet? Han är ingen osäker person och han VILL bo ensam. Jag har inte betalat 18 000 spänn för att han ska umgås med svenskar och prata svenska!!! När jag själv var på språkresa bodde vi ensamma i våra värdfamiljer – det är så man lär sej språket och kulturen! Han är inte på semester – han är på språkresa för att lära sej något på ett lite roligare sätt. Usch va arg jag var när jag pratade med den där STS:aren *grrrr*
 
Hur som helst så skulle han kolla upp detta igen. Även om han inte får/kan bo helt ensam så kan man väl åtminstone sätta honom med enbart en till svensk och i en familj, inte hos en ensamstående tant som står och glor på dem när de sover… I en familj med fler personer kan han ju prata med de olika familjemedlemmarna iaf. Kanske hitta på någon med familjen, den här tanten var inte ens med igår när värdfamiljerna skulle hitta på något med sina ungdomar.
 
Jag är så arg att det är obehagligt! Det är ju inte så att jag spottar upp alla dessa pengar ur brösfickan direkt och detta är något Junior verkligen sett fram emot och han vill lära sej språket och kulturen. Får han inte byta familj, så kommer det bli ett långt, obehagligt brev till chefen på STS och en besk insändare också. Synd att de inte har ett kontor i Stockholm, då hade jag åkt dit direkt!¨
 
Jag blir inte arg så ofta, men när jag blir det… då är det inte kul!
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *