NU kan jag berätta…

NU kan jag berätta…

Jag berättade så där lite i förbifarten igår att jag skulle klippa mej OM det var så att jag skulle hälsa på Malou i veckan. Mer än så kunde jag inte säga, men klippte mej gjorde jag iaf  🙂

Nu kan jag berätta att jag faktiskt ska träffa Malou i veckan, på torsdag efter lunch blir det. Men det är inte jag som är huvudperson utan Junior. Junior fick ju en ganska illa biverkan av mediciner som läkarna var lite slarviga med att kolla upp och detta ska programmet ”Malou efter 10” bla handla om på fredag. Vi ska sitta tillsammans med läkaren Göran Sjönell som ska berätta lite om korsreaktioner när man blandar olika mediciner.

I torsdags förra veckan blev jag uppringd av en tjej på TV4 som frågade om vi kunde tänka oss att vara med i programmet. Eftersom det handlar om Junior så var det han som fick bestämma och efter lite funderande sa han ja. För mej var det självklart, det är ett superviktigt ämne som man måste prata mer om. Det är inte bara äldre som blir felmedicinerade, det kan hända vem som helst och få allvarliga följder. Junior blev ju bla anklagad/misstänkt för doping och fick sedan njursvikt. Man måste våga ifrågasätta läkaren man träffar, inte bara lita blint på att allt är korrekt. Men ofta så litar man ju på det som sägs och vågar kanske inte ifrågasätta. Knepigt det där…

Både Junior och jag har pratat med Dr Sjönell och han blev rätt fundersam på alla de olika mediciner och ordinationer som Junior fått pga sin huvudvärk. Han har fått rätt starka mediciner som inte ens är avsedda för så unga personer. Så det ska bli spännande att höra vad han säger.

Så nu är allt iaf bokat och klart. Vi ska vara på TV4 på torsdag vid 12.30. Då äter vi lunch, träffar alla inblandade, sminkas och sätts på plats. Vid 14 börjar inspelningen av programmet, som sedan sänds på fredag. Med i programmet är även Jill Johnsson, Gydrun Schyman och en massa andra. Vi hinner inte stanna hela tiden, utan sätts i en taxi när vår del är färdig så att jag hinner till jobbet. Sen sänds programmet på fredag kl 10.00 och vi är alltså med i början.

För Junior är det första gången i ett så stort program och med han själv som huvudperson. Han har blivit intervjuad flera gånger, men då har det inte bara varit om honom. Han var med i Lilla Aktuellt och berättade om sin astma när han var yngre, men då kom tv-teamet hem och så var ytterligare en kompis med. Nu handlar det ju om honom, det är han som ska prata – jag ska bara sitta brevid.

Så den här veckan blir lite upp å ner lixom… jag är fortfarande förkyld men får hålla igång så gott jag orkar. Junior skulle åkt till Göteborg på tävlingar på fredag, men det har blivit inställt. Martin skulle haft en tenta på fredag, men den flyttas… så nu blir det full rulle med jobb (inventeringsvecka) och tv under veckan och på fredag ska vi julpynta och baka pepparkakor. Men vem har sagt att det alltid blir som man planerat? Inte jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *