Nu kommer osäkerheten

Nu kommer osäkerheten

Det har gått två veckor med Viktväktarnas uppdaterade kostprogram och nu kommer osäkerheten. Nu börjar man tveka om man valt rätt program.

Viktväktarnas nya program innebär att man väljer färg. Grön är mer kontroll, fler sp och bara 100 grejer som man inte räknar, Blå är lite mindre kontroll, färre sp och 200 grejer som man inte räknar alls, Lila är minst kontroll, minst sp och mer än 300 grejer som man inte räknar. Jag har valt Grön, jag vill ha koll. Men alla färger funkar förstås, detta måste poängteras.

Första dagarna var alla så pepp, de vägde sej varje dag och jublade för sin framgång – förstås. Första veckan gav goda resultat för de allra flesta och allt var frid och fröjd. Så kom vägning nr 2 och nu var ljudet inte riktigt lika positivt… man blev oroad, lite förbannad, men mest frustrerad för man hade ju gjort allt rätt. Då vill jag påminna om att kroppen inte är någon maskin. Ett stort minus en vecka, ger ofta lite mindre nästa – det kan tom bli upp. Räkna det på två eller tre veckor istället, det stämmer oftast bättre – särskilt när en nyhet haft sitt intåg.

När uppdateringen kom blev de flesta nämligen lite noggrannare med sin registrering och koll igen. Man var positiv, ansträngde sej lite mer och kanske tom vägde och mätte sin mat. Klart det visar sej på vågen! Vecka 2 kanske man föll tillbaka i gamla mönster, nyheterna är inte så nya längre och med facit i hand så var det inte så revolutionerande nya heller. Det mesta var sånt vi gjort förr och på ett sätt vi gjort förr. Man slappnar av och är inte lika noga och då blir resultatet inte lika synligt. Å då tänker man ”Jag ska nog byta färg” ”Detta passar kanske inte just mej”.

Om SmartPoints Flex passade dej förr, så kommer Blå passa dej nu. Om SmartPoints utan/innan Flex fungerade, så kommer Grön att funka nu. Om du vill ha ett friare liv så väljer du Lila, jag klarar det dock inte. Viktväktarna rekommenderar att hålla sej till en färg minst två veckor, dessa veckor har alltså gått nu. Visst kan man byta, men innan dess ska man nog fundera på vilken slags personlighet man är och vad man kräver av sin kropp.

Ett minus är ett minus – glöm aldrig det! Det är inte duktigare att gå ner 1 kg än 1 hekto. Allt handlar om förutsättningar, hur mycket övervikt man har och hur noga man faktiskt är. En person med BMI 30 går vanligtvis ner snabbare än en med BMI 25. En helt frisk person går oftast ner snabbare än någon med sjukdom. Stress, sömn, tarmfunktion, medicinering och en massa annat spelar också in. Följer man Viktväktarnas program så går man ner i vikt. Så är det! Men det kanske inte går så snabbt som man vill.

Så innan ni dömer ut en färg och testar en annan, ge det lite tid. Å sedan rannsaka er själva, var ärliga. Hur mycket vill jag detta? Hur noga är jag när jag registrerar? Hur mycket äter jag egentligen av de fria produkterna? Har jag ett sunt tänkt när det gäller takt och målvikt? Har jag fattat att detta inte är en kur utan något jag gör för resten av livet? Är det verkligen läge att ändra livsstil just precis nu? Gör jag detta för MIN skull?

En sund viktminskning tar tid, tänk upp till ett halvt kilo i vecka. Var glad om det blir mer, men banna er inte när det blir mindre. Se viktresan som ett projekt och ger det minst ett år, gärna två. Det ska bli en livsstil, så att ni även kan hålla vikten den dag ni når mål. Då börjar den riktiga utmaningen kan jag lova.

Viktresan går upp och ner, fråga mej som varit med i 19 år. Det kommer helgdagar, sjukdom, semester och en massa annat som stör. Sånt som vi kallar livet och som vi alltid kommer att vara tvungna att hantera. Det är därför man behöver minst ett år, för att jobba igenom alla de här grejerna som dyker upp och lära sej strategier till nästa gång.

Med detta i bakhuvudet kan du ta beslut om vilken färg som passar dej bäst. Å man kan ju faktiskt hoppa mellan programmen om man tex åker på semester eller vill ha lite extra koll ett tag. Men tro inte att det ska vara enklare och snabbare med en annan färg, det handlar fortfarande om energi in – energi ut. De fria produkterna innehåller fortfarande energi även om de inte räknas.

Jag hoppas ha gett dej lite att tänka på, eller också har jag bara gjort dej ännu mer förvirrad. För mej funkar iaf Grön och det tänker jag hålla mej till, särskilt nu i december när allt har en tendens att bli lite för mycket.

Jag räknar om recept för glatta livet, jag börjar med grön och blå. HÄR finns de omräknade recepten, som blir fler vart efter.

Jag finns på instagram med lite pepp, goda råd och ibland kloka ord @marlenerinda

2 svar på ”Nu kommer osäkerheten

 1. Jag gillar dina inlägg om Viktväktarna – du har så sund syn på det hela.
  Jag satt precis och var så less på allt, har inte orkat med livet på ett tag och så kände jag att fan, jag måste ta tag i WW igen.
  Men. Med all stress och oro just nu så mår jag inte bättre av att banna mig själv. Så jag tar en paus. Tills allt lugnat sig (det är ett par veckor dit) och sen har jag tid och möjlighet att börja om, göra rätt! Orkar inte sätta mig in i det nya Viktväktarna just nu.
  Men – tack vare dig – så har jag skrivit in i min kalender vilken dag jag börjar om. Och då kavlas ärmarna upp!
  Oj, långt inlägg. Ville mest bara tacka dig för dina kloka inlägg. Det är för mycket hets kring vikt. Är så stolt över de 12 kilo jag gått ner på ett år. Tänker inte gå upp dem igen. Viktväktarna funkar ju!
  Varma hälsningar till dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *