Nyheterna just nu.

Nyheterna just nu.

På tvnyheterna visar man kravallerna i Vitryssland. Jag var där för några år sedan med ungdomsförbundet och det var verkligen ingen upplyftande resa. Vi bodde på ett ”hotell”, var mer som en bordell… där vi vaknade av skottlossning på natten. En kollega stack ut näsan genom dörren och fick känna en kula vina genom luften strax framför honom.
 
Vi hade ungdomar i 15-16-årsåldern med oss och tyckte inte alls att detta var trevligt. Snarare väldigt olustigt. När vi skulle ha möte var våra värdar tvugna att gömma oss i källaren till ett café. Vi var ju ”fiender”, opposition. Vår möte skulle egentligen varit i Vitepsk, men flyttades till Vorsa (osäker på stavningarna) pga att det var farligt för oss. Vi skulle alltså bara dit och berätta om svensk media för några ungdomar – helt sjukt!
 
Medan vi åkte från flygplatsen i Minsk såg jag däremot att landskapet var otroligt vackert. Men det var som att förflyttas 75 år tillbaka i tiden, med oxar som plöjde åkrarna och kvinnor som hämtade vatten från en brunn. Detta inte långt ifrån oss.
 
Jag håller på oppositionen i Vitryssland, sparka ut den där läskiga Lukatjenka!
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *