Nytt körkort och nya pass

Nytt körkort och nya pass

Nog för att vi längtar ut på vägarna igen, men vi har massor att göra innan vi kan åka iväg med gott samvete igen. Å mycket har vi även gjort sedan vi kom hem.

Innan vi åkte iväg var jag och förnyade körkortet och båda behövde nya pass, så det fixade vi också. Vi har ingen resa planerad inom kort, men man vet lixom aldrig vad som händer – så det är alltid bra att ha dem i beredskap.

Medan vi var borta blev både körkortet och passen färdiga, passen ligger i tre månader, men körkortet hade jag bara några dagar på mej att hämta. Jag tyckte jag planerat det så bra och betalade tillverkningen av det så sent jag vågade, men sen trycktes det snabbare än jag hade räknat med… så det brann lite i knutarna kan man väl säga.

Vi kom alltså hem på fredagen, då hämtade vi körkortet direkt på posten. På måndagen var vi till Polisen och hämtade upp passen. Måndagen gick även åt till att handla och reda ut paket som kommit bort och gått i retur. Hur kan posten ändra liggtiden från 14 dagar till 7, under sommaren och juli när de allra flesta är bortresta? Så otroligt korkat! Jaja, jag lyckades reda ut allt och väntar nu på att få paketen igen.

Martin hade fortfarande semester några dagar, så vi filmade lite mer matlagning från husbilen. Vi har gjort några små filmer ”I Peppes Kök” på youtube och fler kommer. Prenumerera gärna och följ oss även på vårt nya instagram @jikitaspåäventyr . Martin redigerade filmer och jag har försökt att skriva ikapp både på bloggen och på Du i Fokus.

OCH vi har påbörjat bygget av altanen igen. Vi började bygga i maj, sen köpte vi Peppe och fick koncentrera oss på att fixa parkering istället. Baksidan har alltså stått uppgrävd sedan dess och det är kaos. Nu har vi tagit tag i det igen och i helgen kom vi en liten bit på väg. Det är första gången vi bygger något helt själva, så det tar sin lilla tid och det är helt ok. Nu är det bara vädret allt hänger på, att parera bygge med regn är inte jättekul. Men lite ska vi väl hinna på kvällarna om bara regnet håller sej borta. Så kanske vi har en altan till jul 🙂

Tiden bara rullar på. Veckan vi varit hemma har gått supersnabbt. Vi har träffat barnen, ätit kräftor hos mina föräldrar, fixat några nya recept och kommit in i rutinerna med mat och träning igen. Och jag har varit på massage! Det var väldigt länge sedan, minst 2 år, sedan någon tog hand om mej så totalt. Så himla skönt! Jag går hos Jenna som är en härligt finsk sisu, hon har händer som kan vara brutala. Så direkt när jag kom sa jag att jag vill ha mysmassage och bara må gott. Hon hittade en hel del ”skit” men masserade mjukt bort det mesta. Nu har jag lovat mej själv att gå dit iaf varannan månad. Jag måste bli bättre på att ta hand om mej!

Dagarna har alltså passerat. Vi jobbar på, både med jobb och altan. Dessutom har vi bokat in oss på en loppis på söndag. Ska vi bo på heltid i husbil så måste grejerna bort. Vi har gått från 20 fulla flyttkartonger ner till 6-7, så det minskar. Men fortfarande finns grejer att rensa ur, jag har inte vågat göra det förrän jag sålt av det vi rensat ut hittills. Men snart så ryker fler grejer. Tanken är att det som vi faktiskt vill spara, ska få plats i ett litet förråd och magasineras medan vi är ute på rull. När vi vill komma hem igen, blir det i en liten hyresrätt som ungarna snabbt kan säga upp när vi inte finns längre. Å den ska ligga nära Arlanda så vi lätt kan fortsätta resa 🙂

Jaja, det är då det… nu är nu. Nu ska vi bygga klart altan så vi kan ut och åka igen. Hemma bra – men borta bäst!

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

9 svar på ”Nytt körkort och nya pass

  1. Wow, vilka härliga framtidsplaner ni har!
    Innan Covid gick jag regelbundet på massage, en gång i månaden ungefär. Bara för underhåll 🙂 Nu har jag inte varit på länge men har bokat in en tid nästa vecka. Det ska bli sååå skönt!

  2. Härliga planer för framtiden. Viktigt att ta vara på livet och njuta av tiden, även om det blir lite måsten också. Rensa skulle jag verkligen behöva göra, men mitt hamnar oftast i kartonger för säljandet blir aldrig av.

  3. Vi fixade nytt pass till dottern i fredags då hennes gått ut och hon inte har något leg. Det lär bli mopedkort i november för hennes del så då var det smartare att fixa nytt pass. Hoppas så att man snart kan resa och röra sig fritt utan en massa huvudbry som det är nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *