På lyxkryssning som Viktväktare

På lyxkryssning som Viktväktare

När jag klev på Brilliance of the Seas i måndags vägde jag ca 59 kilo. Idag, fem dygn senare, väger jag förmodligen lite mer… men inte ”katastrofmycket” mer! Man kan faktiskt både vara på semester och på en riktigt lyxig kryssning utan att bli smällfet på kuppen!

Som vanligt handlar det om energi in – energi ut. De flesta av oss som har semester lägger alla tankar på vikten på hyllan och tänker att man ska ta tag i det igen till hösten. Jag funkar inte så. Semestern är enligt mej bästa tillfället att ”unna” sej en viktnedgång, även om det är en bröllopsresa på en härlig lyxkryssare!

Här finns verkligen ALLT i matväg! Å ALLT ingår. Typ All-inclusive men med en hel del extra… Vi har flera olika restauranger att välja på, gratis roomservice, mat och snacks vid poolen och en massa annat. Mat och dryck tillgängligt precis överallt! En mardröm egentligen… Men här finns också ett motionsspår runt hela båten med den mest fantastiska utsikt man kan tänka sej. Ett stort, fullt utrustat gym med PT och även det med en fantastisk utsikt.

Utflykterna varje gång man kommer till en hamn kräver också en hel del. Vi har gått runt två mil per hamn vi besökt. 20 000- 25 000 steg per dag har det blivit bara av att se de olika städerna. Bara av att gå runt på båten, till och från tex frukost, lunch och middag blir runt 1000 steg per gång. Så det finns faktiskt inget att skylla på när det gäller motionen.

Men vi hade våra funderingar om dagen idag, nästan två hela dygn på havet. Inga utflykter i hamn… skulle vi göra som de flesta andra och bara lägga oss i solen hela dagen eller skulle vi faktiskt göra smarta val? Vi åt frukost och sen åkte joggingskorna och träningskläderna på. Vi började med att gå motionsspåret runt båten sisådär 7-8 varv. När min aktivitetsarmband visade 7000 steg gick vi in för att testa gymmet. Där var nästan smockfullt och det är STORT! Här fans både vältränade, vardagsmotionärer, smala, tjocka, gamla och unga. Så härligt och uppmuntrande att se!

Martin och jag hittade två crosstrainers brevid varandra som vi började på. Jag tyckte det var tråkigt och tog bara en kvart där, medan Martin drog av en dryg halvtimme. Jag flyttade mej istället till löpbanden, där jag trivs bäst och sprang ca 20 minuter. Så dagens motion blev runt en timma sammanlagt och cirka 11000 steg. Inte så illa för att vara på semester.

När det gäller maten så försöker jag att göra bra val, vilket inte är så lätt när det är dessertbord från himmelen och trerättersmiddagar i gourmetklass. Men på menyn är det faktiskt utskrivet bra alternativ, ”low-fat” står det lite här och var och alla rätter som är sockerfria står också med. Så vill man kan man faktiskt göra riktigt bra val utan några problem.

Min frukost brukar bestå av kokt ägg, grov macka med ost, en liten bananpankaka och frukt. Hemma äter jag bara en knäckemacka med ägg, så visst blir det mer här. Å andra sidan finns inget knäckebröd och banabpannkaka gör jag aldrig hemma. Det är ett val jag gör och som kommer att synas på vågen. Lunchen blir oftast en sallad med lite pasta eller en liten pizzabit till. Det är vid middagen det skulle kunna spåra ur rejält, men jag försöker välja vegetariska alternativ så långt det går och skaldjur. Alkohol har vi valt bort helt, förutom den flaska vin som fartyget bjöd på för att vi är på bröllopsresa.

Det här kan ju låta tråkigt för en del av er, men för mej är det absolut ingen uppoffring. Det är ju bara mat! Jag äter gott, tills jag blir mätt och jag mår bra. Jag vet att jag kommer gå upp i vikt, men inte katastrofmycket. Vi rör oss massor, äter lite mer än vanligt och kommer ha en del att jobba bort när vi kommer hem. Så är det. Men jag vet att skulle jag släppa taget helt så skulle kroppen må dåligt, magen strejka, värken bli värre och de extra kilona skulle vara väldigt svåra att få bort efter resan. Då tänker jag hellre lite extra nu och mår bra under tiden.

Bara för att det finns mat i mängder och allt är gratis, så måste man ju inte äta… å finns det chans att röra på sej också helt gratis, så är det väl bara att göra det då. Detta är det absolut finaste gym och motionsspår jag någonsin tränat på. OCH!!! Man ångrar aldrig ett träningspass… tänk på det! Jag kommer ju inte ångra att jag gjorde kloka val…

Så visst kan man åka på kryssning som Viktväktare eller vilken metod man nu använder. Man får bara tänka till lite extra och fundera på vilket resultat man vill ha när resan är slut. Jag vet att det blir ett plus, men det borde inte vara ett jättestort och kan nog gå rätt snabbt att jobba bort igen. Jag är jätteglad att vi testade gymmet och såg så många andra där. Bara chansen att få testa nya proffsiga maskiner är ju jättekul!

Ikväll är det galanight och jag tror att klänningen fortfarande passar  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *