Pasta med supergod spenatsås
Jag tycker inte särskilt mycket om att laga mat, men jag vet förstås hur man gör och oftast blir det himla gott. Som alla andra så har jag mina paradrätter som de allra flesta gillar. Det här är en av dem; Pasta med spenatsås, med mycket vitlök! Rätten tar ungefär lika lång tid att laga som det tar att koka pasta, mer eller mindre… enkelt, billigt i PP och så otroligt gott!!! Me like!
Till fyra portioner sås behöver du:
ca 300 gr bladspenat
4 dl matlagningsgrädde
vitlök efter tycke
salt och vitpeppar
Så här gör du:
Hacka valfri mängd vitlök (jag brukar ta 3-4 stora klyftor) och fräs upp tillsammans med bladspenaten i en kastrull. Häll på ca 1,5 dl av matlagningsgrädden. Låt koka ihop och sänk temperaturen så det knappt sjuder medan du kokar pasta. När pastan är nästan färdig drar du upp temepraturen på såsen igen och häller i resten av matlagningsgrädden och smakar av med salt och vitpeppar. Låt såsen snabbt koka upp och ta bort den från spisen. Servera med pastan.
Hela såsen är 7 PP, om man tar 4%-ig matlagningsgrädde, alltså 2 PP per portion. Pastan får man lägga till.
Ps. Vill man göra såsen lite mer festlig, kan man lägga i stekt kyckling i bitar. Soltorkade tomater är inte heller helt fel.