Perfekt väder just nu…

Perfekt väder just nu…

Vi fick VÄLDIGT mycket snö innan jul och en hel del runt nyår. Nu har vi haft töväder under en vecka ungefär och en stor del av snön har smält. Eftersom jag är livrädd för att få en ny översvämning tycker jag att det här vädret är riktigt bra. Det mesta får gärna smälta av lite långsamt för att följas av ny snö och minusgrader, då smälter ju inte allt på en gång i vår. Helst av allt skulle jag se att det inte kommer mer snö förståss…

Redan nu har vi sett fukt i källaren, men den här gången har vi koll! Fläkten och avfuktaren står på dygnet runt. Igår hittade vi en stor fuktfläck mitt på golvet, idag är den nästan borta. Igår hade vi ca 1 minusgrad, idag är det 3. Så nu hinner det torka upp innan det är dax för nästa sväng. Den här gången har vi stenkoll och kommer inte få något förstört!

Å god granne som jag är, så har alla mina grannar fått ett mail där jag säger att vi redan sett vatten i källaren och att de kanske skulle kolla sina. Tänk om jag fått ett sånt mail förra året… då hade jag kanske sett vattnet innan katastrofen var ett faktum. J-a egoister! Men men, ingen idé att irritera sej på något gammalt eller på folk som inte ens vet om att man är irriterad på dem, eller hur? Det som har hänt har hänt lixom.

Fläkten på bilen har gått sönder också och det är ju inte hela världen om det inte vore så att det blir imma på rutorna när man kör. Men med fönstret öppet så går det att köra utan att vara en trafikfara och pappa ska nog kunna laga det under nästa vecka. Vi behöver bara använda bilen idag och imorrn, sen får den stå tills det är fixat.

Så visst finns lite grums i bägaren, men inget alarmerande eller något man behöver hetsa upp sej särskilt mycket över. Då var det värre igår när vi öppnade lunchklassen på Huddinge Sjukhus. Stressade människor är inte särskilt lättjobbade kan man väl kanske säga. Så det var en del knorr om långa köer och lite annat. Jag var rejält trött när jag kom hem och då skulle jag jobba en klass till! Nästa vecka blir det säkert bättre.

Idag är veckans sista arbetsdag – imorrn är jag leeeedig!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *