Pulver, operation eller mat?

Pulver, operation eller mat?

Det finns många olika sätt att gå ner i vikt, det vet vi. Man kan dricka olika pulver, operera magsäcken eller faktiskt äta helt vanlig mat. Vilket väljer du? Allt beror på om det ska gå snabbt, vara hållbart eller om man gett upp. Ska det gå snabbt, ja då är väl pulver den enda vägen. Har man gett upp, då förminskar man magsäcken med operation. Om man vill leva ungefär som vanligt, låta det ta sin tid men se ett hållbart resultat som man kan leva med resten av livet; då lägger man om kosten! Å det är den metod som jag föredrar, men det visste ni ju redan  🙂

Jag har, till skillnad från många andra, bara skrivit in mej på Viktväktarna en enda gång. Jag skrev in mej i augusti 2000 och blev kvar… Sedan 2001 jobbar jag där, sedan 2008 tillsammans med Martin. Han har gått ner 60,4 kg med VV, jag gick ner 12 kg. Visst går man upp och ner, så är livet… men vi vet hur vi ska göra och återgår man bara till programmet så är man snart på banan igen.

Just nu har jag 1 kg kvar till normalt bmi och 3 kg kvar till min målvikt. Martin ligger ungefär 15 kg från sin målvikt, men jobbar på saken. Vi äter vanlig mat men i begränsad mängd. Vi behöver inte pulver eller konstiga dieter, även om det kanske skulle gå lite fortare. Jag har däremot tagit till pulver när jag jobbat som personlig assistent och haft svårt att laga mat under dagen. Då har det varit praktiskt att skaka ihop en drink, men gott kan man väl knappast påstå att det är?  Som kickstart kanske det kan ge en extra sporre, men nångång måste man ju äta! Å nu har även läkare börjat varna både för pulver och lchf, gi däremot är fortfarande ok. Man har inga studier om hur kroppen mår i längden av de här dieterna, däremot har man sett att många lider av näringsbrist på kort sikt. Läkarna förespråkar VV och det är jag väldigt glad för.

Frågan kvarstår: hur vill du äta medan du går ner i vikt? Hur ser din jul ut? Kommer du att äta pulver till frukost och lunch och sedan gå på värsta julbordet till middag? Eller har du en så liten magsäck att du bara får ner en skinkmacka sen är det stopp? Eller vill du faktiskt kunna äta av julbordet utan dåligt samvete? Det är upp till dej! Jag vet vad jag hade valt  🙂

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *