Rena rama cirkusen!

Rena rama cirkusen!

Kommer ni ihåg soffan jag ville ha? Vi åkte iväg till Chilli i tisdag och hittade en soffa som passade oss och som dessutom var nedsatt med drygt 2000 kronor. Så vi åkte hem och funderade och bestämde att den ville vi ha och ringde butiken för att få veta mer om leverans osv. Just precis den var förstås slut hos tillverkaren och skulle komma i januari!!! Jamen, vilken tur man kan ha då – INTE!

Men så såg jag en reklambanner på Facebook med just precis vår soffa och började kolla runt. Jag hade ingen aning om att det var så många som sålde divansoffor och kollade mer noga. Martin skrev ut beskrivningen för den soffa som vi ville ha och jämförde med en massa soffor som jag hade hittat. Å till slut hittade han ”vår” soffa, till samma bra pris men dessutom med gratis hemkörning (Chilli skulle ta 590 kr) inom 4 dagar!!! Så sa han ”Nu trycker jag på knappen.. Nu har vi beställt den!”. Å där kom min vanliga pengaångest! Jag avskyr att göra av med stora pengar, i det här fallet 6995 kr och det är stora pengar för mej. Men men, vi behöver en soffa och den här ska vi nog kunna ha länge.

När vi åkte runt och kollade i tisdags hamnade vi även på Rusta där man sålde ut en tv-möbel som passade oss. Eftersom det bara fanns en kvar så köpte vi den förstås. När Martin var i skolan i onsdags började jag skruva ihop den, men gav upp eftersom det inte fanns någon beskrivning och jag helt plötsligt stod med en vit bräda över till den svarta bänken. Då blev jag lite grinig och lät allt vara… Jag hade öppnat ett av tre paket och när Martin byggde klart bänken igår så fanns det självklart beskrivning i de två andra paketen! Det är liksom jag i ett nötskal. Muphys lag ni vet… han bor hos mej!

Sedan Martin tryckte på beställningsknappen i onsdagskväll har vi följt soffans resa från Nyköping och redan igår stod det att den var på väg! Själva soffan skulle komma som ett kolli och armstöden som ett och på just armstöden stod det i morse att de hade kommit till Norsborg och skulle köra ut till kunden direkt. Jag kunde ju inte tänka mej att det bara skulle komma armstöd och fick viss panik för att göra plats i vardagsrummet. För att få plats med den nya soffan måste vi nämligen spegelvända allt och ta bort den gamla tv-bänken och ett litet bord.

Så jag flög upp vid 8, duschade snabbt och tog frukost i farten samtidigt som jag började möblera om. Först skulle tv´n och alla dvd:er och grejer flytta in i den nya tv-bänken och det blev jättebra ända tills jag skulle koppla alla sladdar… jag har ingen aning om hur allt ska sitta – så nu har vi ingen tv. Måste köpa en längre antennsladd också, så det spelar egentligen ingen roll om sladdarna kommer rätt eller inte. Vi kan inte se på den ändå  🙂

Sen fick det bli dominoprincipen; flytta en möbel lite och flytta efter med nästa, tills alla grejer stod som de skulle och ungefär då kommer postens lilla lastbil med ARMSTÖDEN! Haha! Jag har alltså två armstöd, men ingen soffa! Vilket tjejen som körde tyckte var konstigt eftersom hon fått veta att de skulle köras ut tillsammans, men hon kör en för liten bil… så jag ringde och kollade och fick veta att själva soffan kommit fram till Stockholm, men inte till Norsborg och att den nog inte dyker upp förrän på måndag. Jamen dåså… panik i onödan!

Nu är det iaf nästan ordning i vardagsrummet, så när soffan väl kommer är det bara att kasta ut den gamla soffan och ställa in den nya. Nu ska vi bara ha ett nytt soffbord också, och det blir ett billigt från IKEA så länge. Nu kan jag i lugn och ro gå ut med hunden och åka till Ica Maxi och handla och sen ta emot Minior ikväll. Det här är en helt vanlig dag i vår familj  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *