Så har skolan börjat igen och strulet med den!!!

Så har skolan börjat igen och strulet med den!!!

Jag blir så trött!!!
 
Seniors fröken är tjänstledig pga en långresa, helt ok för mej om man planerat för det. Skolan har tagit in en vikarie, som sedan ska vidare till en anna klass där fröken ska vara mamma-ledig. Så långt är väl allt ok.
 
Tyvärr verkar inte den nya läraren ha förståelse för ”avvikande” ungdomar, som tex Senior. Vår ordinarie lärare berättade i ett mail att hon satt in den nya läraren i vad som gäller för var och en av eleverna… men tydligen räckte inte det. Senior ringer hem och är helt förtvivlad ”Mamma, hon sa bara hej och vad hon hette och sen skulle vi göra ett eget land med statskick och en massa andra grejer på bara en timme!”
 
ALLA som vet något om adhd, vet att man inte kan slänga en sån stor uppgift på en person med de här problemen och absolut inte kräva att det ska göras inom en timme! Det finns inte i Seniors värld att klara det! Bara vetskapen om att det ska vara inlämnat så snart gör att det låser sej totalt för honom. Så det blev akutsamtal till mej och så får jag lösa situationen bäst det går. Jag kan bara säga till honom att coola ner sej, ta kontakt med specialpedagogen och prata med henne. Efter en stund samtal var han iaf pratbar och gick med på att prata med spec.pedagogen.
 
Efter en stund till, så ringer han och säger ”Jag behöver inte rita, jag ska bara skriva om olika statskick och hur EU fungerar”. Bra, säger jag – då löser sej allt. Sen frågar jag om spec.pedagogen pratat med läraren, så hon vet att han inte kommer göra som de andra. Å det skulle hon tydligen göra, men när visste han inte. Han var fortfarande stressad, men nu iaf ok.
 
På torsdag ska vi ha nästa samtal med och kring Senior. Då ska hans vikarierande lärare vara med hoppas jag. Ska bli mycket inressant att se vad hon vet om adhd och hur de ungdomarna fungerar. Annars kommer hon få lära sej, lita på mej…
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *