Så sjukt frustrerande!

Så sjukt frustrerande!

Första veckan

Nu har jag hållit på med min sjukgymnastik nästan varje dag i ungefär en månad. Från början var det fem övningar som var ganska enkla, så efter en vecka ändrades de och ytterligare en övning las till. Det är framförallt magen som får jobba och varje pass blir det ungefär 150 situps på olika sätt. Det känns rejält i magen både under och efter passet och då tycker man ju att det borde bli någonslags förbättring i muskler eller rörlighet. Jag märker inget alls!

Snarare så kan jag tycka att jag klarar övningarna sämre nu än jag gjorde efter första veckan. Då kunde jag hålla balansen när jag låg på rygg med benen på pilatesbollen. Det kan jag inte nu. Meningen är att jag ska ligga på rygg, ha fötterna på pilatsebollen och armarna i luften och rulla bollen tio gånger in under rumpan. De kunde jag då, det kan jag inte nu. Med armarna i backen går det lätt, men inte med armarna uppe. Så nu har jag börjat om från början och försöker få tillbaka balansen, men det går bara inte. Det var lixom den övningen som var för enkel och togs bort… 

Samma sak med en av de andra övningarna, där man ska stå på alla fyra och lyfta motsatt ben och motsatt arm och samtidigt hålla den andra foten lite i luften. Jag tappar balansen direkt. Jag har inte världens bästa tålamod och blir därför ganska frustrerad. Jag ska göra 3 x 10 repetitioner och det gör jag, urförbannad!

Andra veckan, tills vi ses igen.

Varför känns det inte som jag blir starkare? Nog för att jag fuskat några dagar, men de allra flesta dagarna har jag faktiskt gjort hela programmet. Det borde ju märkas skillnad. Jag borde känna att övningarna blir lättare och lättare. Men det gör jag inte! Tvärtom! Balansen blir sämre, ryggen gör ungefär lika ont som vanligt och magen känns som en stor degklump. Det känns rätt deppigt om jag ska vara ärlig… 

Jag ska tillbaka till Generalen (sjukgymnasten) nästa vecka. Då ska jag vara ombytt och vi ska göra alla övningar tillsammans antar jag. Hon kommer antingen att gråta eller skälla på mej för att jag fuskat, men det har jag inte!!! Om hon inte ser någon förbättring trots mitt slit så är det nog mer fel på kroppen än vi trott. Och då har vi alltså börjat längst, längst ner med övningarna. Ser jag själv ingen förbättring snart så kommer jag att ge upp, för sån är jag.

Varför skulle just jag få den här kroppen???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *