Såååå trött!

Såååå trött!

Är inne i en period när jag är supertrött. Jag vet ju varför, jag fick min diagnos Sömnapné för snart ett år sedan. Å visst är det lättare att acceptera en sak när man vet orsaken, men det är så tråkigt att vara trött hela tiden. Dessutom finns det ingen förklaring till sömnapnén, jag kan alltså inte göra något åt det mer än sova.

De flesta med sömnapné får andningsuppehåll ofta pga snarkningar som uppstått pga övervikt, fel läge i sängen, sjukdom eller annat. Jag har ingen övervikt, snarkar inte, jag sover på sidan, är frisk i övrigt… ändå slutar jag att andas när jag sover.

I och med att det inte finns någon förklaring till mina andningsuppehåll så finns det heller inget att göra åt dem. Doktorn konstaterade bara att jag ska försöka sova när jag är trött och tillåta mej att sova när som helst på dagen om jag kan. Så det är så jag lever nu.

Jag får dåliga perioder och när de infaller har jag inte mycket annat att välja på än att sova mycket. Så är det just nu. Visst är det irriterande, men inte mycket att göra åt lixom. Jag tar en lur på soffan innan jobbet och kan på så sätt fungera resten av dagen. Familjen har accepterat hur det är och det är ingen som blir sur på att jag går och lägger mej eller inte orkar allt som jag kanske borde. Sol hjälper mycket, precis som en tom almanacka.

Känner du att du bär på en oförklarlig trötthet? Kolla upp det! Det kan faktiskt vara något som går att göra något åt ganska enkelt, även om det inte var det i mitt fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *