Skolans uppdrag

Skolans uppdrag

Tänker på det här med skolans ansvar VS föräldrarnas. Var går gränsen för vad som är skolans resp föräldrarnas ansvar? Kan vara en svår gränsdragning, men några självklara bitar finns förståss.
 
Skolan skall och har ansvar för inlärningen och barnens säkerhet under skoltid. Det tror jag alla håller med om. Men ibland kan man verkligen undra… När man läser om mobbing, misshandel coh barn som går ut 9:an utan att kunna läsa. Då undrar man ju vad skolan pysslar med.
 
Föräldrarna borde ju då har ansvar för allt annat; uppfostran, kosten, fritiden mm. Men när det brister är det då skolans ansvar att anmäla detta? Ja, det tycker jag – eftersom skolan träffar barnen så mycket och därför borde se när något är fel.
 
Men att få veta i maj att ens barn inte klarat målen för att gå ut 9:an i juni, det är för mej en självklart kompetensbrist hos läraren. Så får det helt enkelt inte gå till.
 

2 svar på ”Skolans uppdrag

  1. Och fast att vi är föräldrar som är öppna, på hugget, lyhörda,stöttar och peppar, och alltid "blandar" oss i skolans förehavanden känner man sig så tillplattad och MAKTLÖS. Det handlar ju i vårt fall INTE om en elev som inte gitter,skolkar eller struntar i allt! Hon vill ju! Har själv valt att ha matte fem dagar i veckan-men VAR är skolans anvar? Fått en del löften av rektorn nu-får se om han ifriar dem-senast tisdag har jag satt som deadline. Annars….rubriker kanske?

  2. dagens lärare, hela skolan har ett attitydproblem. Det är elevernas fel om de inte lär sig………. Dom är helt enkelt alltför dumma tydligen. Om jag på mitt företag köpte en kurs och inte lärde mig något skulle jag då bli tvungen att uppfatta mig sjäv som dum? Aldrig, jag skulle strunta i att betala, eller kräva bättre lärare och mer utförligt material. Men det får inte barn göra, dom är bara dumma. Dom har inte lärt sig något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *