Skönsjungande son :-)

Skönsjungande son :-)

Senior ligger och sjunger i badkaret 🙂

När han mår bra bubblar det ur honom och han sjunger gärna, helst julsånger… men det var länge sen vi hörde honom sjunga. Förklaringen till att han mår så bra nu är att vi bytt medicin för honom. Sedan 2003 har han haft en kombination av centralstimulansia (CS) och antidepressiva tabletter, en inte helt lyckad kombination då han gått upp i vikt och varit lite låg eller dämpad kanske man ska säga. Men vi har inte haft mycket annat att välja på förrän nu.

När vi åkte på semester tog vi bort hans mediciner för att kolla lite vem och hur han egentligen är. Det funkar att vara utan medicin så länge det bara är vi och det är lugnt runt oss. Så efter ett tag fick han börja med CS´en igen när Martins bror skulle komma. Vi satte inte igång med den antidepressiva tabletten eftersom jag ville ha ner honom i vikt lite först och han blir hungrig av just den tabletten. Men han mådde ganska ok… fast inte helt… så jag ringde hans läkare och frågade om det inte fanns något annat vi kunde testa, nu när han var så gott som ”ren” från mediciner och med på att testa något annat.

Å visst gjorde det det! Så from i lördags har han fått en annan CS-medicin som han inte behöver ta i kombination med något antidepressivt. Å han mår så bra! Han är glad, sjunger, äter normalt och njuter av livet. Det är sån skillnad att han själv känner av och kommenterar det. Det är så härligt att se honom!

Så nu ska vi ringa hans läkare och säga att hon kan skriva ut detta på recept och att provburken fallit ut till stor belåtenhet. Det är dessutom väldigt skönt att han nu slipper ta en av medicinerna, den som jag ogillade mest. Han var ju tvungen att ta antidepressivt för att han inte riktigt klarade CS´en… inte för att han var deppig. Så det är ett piller mindre som förpestar hans kropp. Nu tar han ”bara” losec för hans reflux, allergitablett och CS. Det känns som en miljonvinst på lotto, minst!

Tänk att man kan bli så glad av att ta bort en medicin och att höra sin son sjunga 🙂

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *