Skriftliga omdömen från ettan

Skriftliga omdömen från ettan

Det här tycker jag är så bra! Klart ungarna ska få vet tidigt hur de ligger till, hur ska man annars kunna upptäcka de studiesvaga eleverna. Allt beror ju på HUR man ger dem omdömet, eller?
 
En unge vet om han eller hon är bra eller dålig på något, men det är ju inte så säkert att föräldrarna vet hur det ligger till. Om man på ett tidigt stadie ser att en elev behöver lite mer träning på att tex räkna, då är det väl bra? Då hinner man ju ge eleven tid att lära sej det han eller hon behöver innan allvaret börjar.
 
Att få sina första betyg i åttan, som det är idag är bedrövligt. Har man, som jag, en unge som redan som 9-åring vet vad han vill bli och som dessutom vet att det krävs höga betyg – ja hur ska man då hinna få dessa betyg om man ligger risigt till i åttan? Man söker ju faktiskt på höstbetygen i nian.
 
Mina ungar har mej som tjatar och har superkoll på deras skolarbeten, inlämningar osv. Men de elever som inte har engagerade föräldrar och som faktiskt vill någonstans men inte riktigt har kollen. Hur ska de hinna plugga upp sina betyg på bara ett år? Får man istället veta redan i 6:an hur betygen är, så har man ju lååååång tid på sej att rätta till det.
 
Jag tror att stressen blir mindre på detta sätt, inte tvärtom som många andra hävdar. Vänsterpartiet vill inte ha betyg alls. Hur har man då tänk att man ska kunna bedöma en elev och hur ska man söka vidare. Vad ska man gå på?
 
Vad tycker ni?
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *