Snygga stödstrumpor för alla tillfällen

Snygga stödstrumpor för alla tillfällen

*** Betalt samarbete med Mediconline ***

Jag har sedan några år tillbaka fått problem med värk i benen vid långa flygningar. Inte jättepraktiskt när man reser mycket. Smärtan sitter i muskeln på insidan om knät och vandrar sedan både uppåt och neråt vart efter flygningen fortskrider. Äntligen tror jag att jag hittat lösningen!

Det var för några år sedan, tror när vi åkte till Kap Verde, som jag fick så ont i ena benet att jag var tvungen att stå upp den sista timman. Flygningen till Dominikanska var en ren plåga, då fick jag ont bägge benen och hade nästan panik till slut. Från att ha läst eller sovit mej igenom flygningar blev resorna en plåga där jag fick stå i gången så mycket jag kunde.

Såklart började jag fundera på stödstrumpor, jag hade ju hört talas om det. Men jag hade bara sett såna som slutar vid knät och det är ju där jag har som värst ont. De flesta såg dessutom ut som värsta tråkiga cykelstrumporna… Så fick jag se att Mediconline har hela stödstrumpbyxor som dessutom är snygga! Vilken grej! Det finns mönstrade som går att ha till fest och galaklänning också. Me like!

På senaste resan testade jag faktiskt vanliga strumpbyxor, men tjockare och så trånga att jag knappt fick på mej dem. Å det blev faktiskt bättre! Så ni fattar ju vilket hopp jag sätter till dessa som faktiskt är gjorda för ändamålet 🙂

Jag har precis testat de där snygga stödstrumpbyxorna. De är tjocka, hela 100 DEN och finns i flera färger och många olika storlekar. För att få på dem behöver man bruksanvisning, haha – hur knäppt är inte det? Men det behövs faktiskt, för gör man inte på rätt sätt så får man inte på dem.

När de väl sitter på plats så sitter de. Så det måste bli rätt från början. De som jag har är med foder i grenen och även under trampdynan, jätteskönt. Det blir som lite stötdämpning för foten och gör även att foten sitter bättre i skon utan att glida runt som det kan bli med vanliga nylonstrumpor.

Jag har inte hunnit flyga med dem än, men gått runt med dem här hemma och jag har en spänd förväntan inför första flygtestet. Om tighta och tjocka vanliga nylonstrumpor funkar, så borde de här som är anpassade funka hur bra som helst. Jag hoppas verkligen det! För den smärtan jag får efter 5-6 timmar är inte rolig, riktigt plågsam faktiskt.

Som jag har förstått det så kommer värken av att blodet har svårt att pumpas tillbaka från benen till hjärtat. Detta kan leda till svullna ben, åderbrock och i värsta fall till att blodproppar bildas. Med stödstrumpor kan detta alltså förebyggas.

Så nu hoppas jag att alla flygresor from nu ska vara smärtfria! Hoppas hoppas hoppas 🙂

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *