Som filmjölk

Som filmjölk

För andra dagen i rad tänkte vi åka till stranden, tänk att vi iaf skulle få två soldagar på semestern… men eftersom det var väldigt kallt i vattnet vid ”vår” strand, så åkte vi istället till andra sidan.

Vi la ut våra filtar och fällde upp våra stolar. Jag la mej till rätta med min bok och grabbarna gick ner i vattnet med en boll. Ganska precis DÅ gick solen i moln. Men inte som vanligt, utan det var mer som en hinna som gick över hela himlen. Men men, tänkte jag – solen är ju där… jag ser den ju… så den är väl snart tillbaka.

Sen gick allt väldigt fort! Man kunde se den där hinnan lägga sej över hela stranden och hur den ”rullade” in över alla som var där och alla som badade. På bara några minuter var hela himlen som filmjölk och man såg knappt handen framför sej. Mysko. Mäktigt. Magiskt.

Vi packade ihop oss och körde försiktigt hemåt, men då försvann dimman. Eller… nä, den försvann inte utan flyttade sej. Så när vi kom hem var det fortfarande sol, men på bara några minuter var det helt vitt ute. En stund senare kunde vi se hur dimman ”rullade” vidare.

Jag har aldrig varit med om något liknande. Det var otroligt häftigt och fascinerande. Frågan är bara vad det var? Finns det ett namn på ett sånt här naturfenomen?

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.