Terminen är igång, vem bryr sej?

Terminen är igång, vem bryr sej?

De är stora nu  🙂

Så börjar man få ordning på dagarna igen och man vet nästan vad man pysslar med… De flesta som har barn planerar just nu för terminsstart och jag kommer ihåg hur skönt det var när allt startade igen. Eller kanske inte så här i början, utan mer när man kommit in i rutinerna igen. När man fått ungarnas skoltider och träningstider, när man visste hur dagarna och veckorna skulle se ut ett tag fram över.

Nu är det annorlunda. I år är det bara Junior som gå i skolan som vanligt, sista året… men så ska ju Martin plugga också! Vi vet inga exakta tider än, bara att det kommer att bli lite körigt på måndagarna då han får knepigt att hinna till jobbet. Jag får säga nej till alla mina fasta pass i Tingsrätten till att börja med, så att åtminstone en av oss är på plats i tid. Åsså har vi Senior som försöker inse och vänja sej vid att INTE gå till skolan igen… han ska istället jobba på Mc Donalds tills han hittar ett ”riktigt” jobb. (Nu säger jag inte att jobben på snabbmatskedjor är riktiga utan att han ska hitta ett jobb som han är utbildad till). Så vi har snackat med honom om att han nog får hjälpa mej en del de dagar som Martin har svårt att hinna i tid till jobbet.

Juniors fasta träning kör igång nästa vecka, då kommer han att simma 6 gånger i veckan á 90-150 min per gång på fritiden och 3 gånger á 60 min i skolan. Dessutom ska han jobba varannan helg och hinna träffa tjejen, det är tur att hon också simmar… åsså ska han sköta skolan också. Men han har praktik hela våren, så då blir det lugnare. Senior har redan börjat sin termin på skyttet och skjuter 2-3 gånger i veckan á 120 – 180 minuter.

Men vet ni? Det är som står ovanför behöver jag varken komma ihåg eller bry mej särskilt mycket om! Killarna är ju stora och har körkort! De tar sej överallt på egen hand, min taxiverksamhet är nerlagd! Det enda jag behöver fundera på är vilken mat vi ska äta och att det ska bli matlådor över så att Junior har att äta före och efter träning. Men finns det ingen mat, så fixar han det själv förstås. Det är det som är finessen med stora barn  🙂

Jag behöver alltså inte fundera på vad en ny termin innebär längre. Det enda jag behöver veta är hur Martin går i skolan och om han hinner till jobbet eller ej. Så ska jag ha det i två år… Nästa höst är det bara Martin som börjar skolan, då är Junior också färdig. Ytterligare en del av mitt nya liv har börjat… jag har inga små skolbarn längre. Jag behöver inte bry mej!

Vicken skön känsla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.