Tips på soffa?

Tips på soffa?

Nog för att pengarna saknas, men titta kan man väl få göra ändå? Jag pratar om att köpa ny soffa… jag tycker att sånt är SVÅRT!

Just nu har vi två skinnsoffor, en två-sits och en tre-sits. De funkade bra medan det bara var killarna och jag, men sen har ju familjen växt lite och fler och fler ska sitta ner när vi träffas. Vi har en fåtölj också, men den säckar nog snart… fotpallen är livsfarlig och svajar.

Just precis nu är vi iofs bara tre som bor i huset och då funkar soffan… när Junior kommer hem funkar det också, men så fort hans flickvän följer med så blir det direkt lite trångt och kommer även våra föräldrar är det lixom kört och nu ska det få plats en liten kille också! Plus en hund…

Så jag har kollat lite på vad jag vill ha och vad som skulle kunna passa hos oss. Jag gillar inte hörnsoffor, men kan ändå tänka mej en U-soffa som slukar massor med rumpor. Problemet är att de oftast är ganska låga och då sitter Martin illa eftersom han är 2 meter lång. Ibland är själva sitsen för bred för att jag både ska kunna ha ryggstöd och nå fram till bordet, jag är ju bara 156 cm. Dessutom vill jag kunna dammsuga enkelt under soffan eftersom den inte kommer att gå att flytta pga tyngden och de flesta har bara 5 cm höga ben.

Så nu kollar vi runt och letar efter olika alternativ. Budgeten är begränsad men vi hoppas på lite julklappspengar. Men grejen är att jag vill ha soffan INNAN jul, gärna till advent så att jag kan få ordning i vardagsrummet innan alla julgrejer ska upp. Å blir det en ny soffa så måste vi spegelvända vardagsrummet och det innebär förmodligen att halva vardagsrummet även måste målas om pga fläckar på väggen av den gamla soffan… Så det blir lite stökig kan man väl säga och detta vill jag ha avklarat innan advent.

Jag vet att många av er därute skaffat just en sk divansoffa. Jag vill gärna vet vad ni tycker är bra respektive dåligt och vad man ska tänka på. Hjälp mej!

Ps. Vinnare av nya naglar dras ikväll  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *