Tjockis-kollo?

Tjockis-kollo?

Vi har ganska många unga/ungdomar/barn som går hos oss på Viktväktarna. De får inte gå ensamma hos oss, men i förälders sällskap och med intyg från skolläkare är det ok. Idag mötte vi en av dessa föräldrar när vi var och handlade. Hon berättade att hennes barn nu börjar i ny klass till hösten och gärna vill gå ner i vikt tills dess. Tyvärr har mamman haft svårt att få iväg henne/honom under våren och det hela slutade med att jag skrev av dem. Men nu verkar det som om de faktiskt kommer tillbaka för att ta tag i vikten under sommarlovet och i bästa fall få ner vikten en del till skolan börjar igen.

Så började vi spåna i bilen hem… tänk om man kunde starta ett slags kollo för överviktiga barn/ungdomar. Eller ännu hellre ett kollo för hela familjen. För det är ju inte barnens fel att de är tjocka, det är ju faktiskt föräldrarna. Jag vet att Kalle Moreus likställer tjocka barn med barnmisshandel… ibland är det faktiskt så illa. Vi har haft 12-13 åringar som vägt 80-90 kg och det är ju knappast de som handlar hem godsakerna.

Tänk då att ha ett läger där barnen får göra kul grejer som de kanske inte provat förr; rida, klättervägg, segla mm. Medan barnen har kul kan föräldrarna sitta i skolbänken och lära sej hur de ska ta hand om sin familj. Å sen kan de tillsammans ha praktiska övningar där familjebanden stärks.

Det skulle vara så himla kul! Undrar bara om det är genomförbart?

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *