Ung eller gammal?

Ung eller gammal?

Jag vet itne riktigt vad som menas med ung mamma, men har förstått att det nästan är alla under 35 numera. Tydligen så blir förstagångsmammorna bara äldre och äldre. Nu är många över 40 när första barnet kommer. Bra eller dåligt? Upp till var och en tycker jag.
 
Det man däremot vet är att det blir svårare och svårare att bli gravid ju längre man väntar och att förlossningen blir tuffare. Många väntar med barn pga utbildning, det gjorde inte jag…
 
Jag ville ha barn tidigt, jag var 23 när Senior föddes. Det var inte så väldigt tidigt för 14 år sedan, då skaffade de flesta sitt första barn runt 25. Men när jag idag möte gamla klasskompisar så har jag ”gamla” barn. De flesta i min ålder börjar först nu, när mina ungar är stora. Känns lite konstigt faktiskt…
 
Om jag gjorde rätt eller fel kan ju ingen svara på, lika lite som om det är rätt eller fel att vänta länge. Men för mej var det helt rätt! Jag är fortfarande ung nu när jag kan ta med mina ungar på olika äventyr som vi alla kan få ut lika mycket av. Man ska inte vara kompis med sina barn, har jag hört och det stämmer nog. Men man kan väl säga att vi är på samma våglängd och har kul tillsammans och utbyte av varandra.
 
Jag kommer kunna ta hand om barnbarn utan att vara för gammal och även ta del av deras liv (om jag får alltså). Får man barn sent i livet, vet man ju inte hur länge man får vara med…
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *