Utvärdering av Decemberutmaningen

Utvärdering av Decemberutmaningen

För andra året i rad har jag utmanat mej själv under december. Det är då jag har tid att verkligen satsa på mej själv och träningen och den tiden har jag tagit till vara på. Under de här fem veckorna som det blev så har jag även tuggat i mej sju julbord…

Förra gången fick jag ihop 12 träningstillfällen och dagliga promenader under fyra veckor. Jag var på tre julbord har jag för mej och hade bättre koll på maten, så då gick jag till och med ner ett kilo. Men det har inte varit maten som jag haft fokus på, utan träningen. Jag ville helt enkelt se vad som hände med kroppen om man tränar regelbundet utan att göra något extra med maten. Då blev resultatet så otroligt att jag bara var tvungen att testa i år. Å visst blev det ett helt ok resultat den här gången också. Kolla bara på bilden här till höger!

Den här gången fick jag ihop 13 träningspass, men dåligt med promenader och jag tror att jag faktiskt gick upp ett kilo. Tittar man på förra årets bilder så syns det nog att jag gått upp 3-4 kg, å det är helt ok! Säg nu inte att muskler väger mer än fett, för så är det inte! Muskler tar däremot mindre plats än fett… en kvinna kan vanligtvis bara bygga ca 3 kg muskelmassa på ett år, så där i ligger inte heller min viktökning. Målet är att få en starkare kropp, mer muskler alltså, och det har jag fått. Målet har också varit att hålla i träningen året om, och det har jag gjort! Min kropp är mycket starkare och orkar mycket mer än för bara något år sedan.

Jag gör cirkelträning på Curves här i Tumba. På 30-minuter går man igenom hela kroppen i ett särskilt mönster av maskiner. Det är ingen tyngder att ställa in på maskinerna, utan allt regleras genom hur mycket man jobbar. Jag har en liten plupp som jag stoppar i maskinen som visar när jag ska ta i mer och som registrerar alla mina resultat. Det jag gillar med Curves är att det är prestigelöst! Här finns inga speglar och en blandning av alla åldrar, stilar och storlekar. Här kan alla känna sej hemma!

Jag brukar säga att jag fortfarande inte gillar att träna och då brukar folk säga att om man bara hittar sin grej så blir träning roligt. Tro mej: jag har testat det mesta! Det här är det jag kan stå ut med eftersom det går snabbt, är samma sak varje gång så jag inte behöver tänka och det ligger nära hemmet. Jag letar inte längre motivation utan gör det bara! Å då behöver jag såna här experiment/utmaningar ibland där jag ser vad träningen faktiskt gör med kroppen.

Jag vet hur man går ner i vikt och hur man ska göra med maten. Det är det här med träning som är spännande, vad den gör med kroppen! Man går definitivt inte ner i vikt av att träna, men man slankar till sej ganska snabbt. Går ner i vikt gör man med mat och tänk då när man kombinerar dessa två! Vilken grej!

Nu har jag i mina ögon tränat som en tok under hela december och fått en snyggare kroppsform. Snart är det semester och jag ska verkligen försöka hålla i träningen och i bästa fall ta bort det där sista kilot som jag lagt på mej. Sen får våren gå till fortsatt träning och bättre koll på maten. I sommar vill jag vara tillbaka till bröllopsformen och kanske tom ännu bättre form!

Om tre år fyller jag 50, då jäklar ska jag vara i mitt livs bästa form!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *