Vad lägger vi pengarna på?

Vad lägger vi pengarna på?

Läste ett tänkvärt inlägg hos Tjejmorsan idag, som handlade om pengar. Jag gillar ju både att ha och prata om pengar, men inte gärna att spendera dem… Därför gick jag igång lite och det slog mej hur otroligt olika vi människor är. Tack o lov kanske  🙂

Det tjejmorsan tog upp var hur mycket vi kostar just för dagen. Vad kostar det vi står och går i, just precis idag? Då menade hon kläder, smycken, glasögon och skor. Jag läste och började jämföra med mej själv. Jag är väldigt mycket billigare kan man väl säga, MEN jag är definitivt inte lika välklädd och snygg heller… Skulle någon okänd jämföra oss skulle de direkt se en lång stiligt kvinna i snygga kläder (inte jag!) som bryr sej om sitt utseende och brevid henne skulle en liten smurf stå (jag, dock inte blå… på utsidan…) med jeans och top från Ellos, skor från Skopunkten (ta 3 betala för 2) och glasögon från Favoptic. En liten lätt skillnad på kanske 10 000 eller mer i inköpspris.

Är den ena snyggare eller mer välklädd än den andre? Japp, Tjejmorsan är mycket snyggare! Men det beror inte enbart på priset, utan på intresse och medvetenhet för kläder. (Hon har dessutom fördelen av att ha några centimeter som jag inte har och då sitter allt snyggt enligt mej). Jag tycker inte om att gå i dyra klädbutiker utan tar gärna en titt på rean på Ellos eller Haléns när jag får ett mail om att det är just rea. Jag har heller inga problem att köpa grejer begagnat på tex Tradera, tvärtom! Jag gillar att fynda! Har lite svårt att förstå och ha samvete att handla tex en jacka eller ett par skor för flera tusen. Men det är jag det! Har man pengarna och tycker att grejerna är värda ett större belopp så är det väl helt ok, men jag funkar inte så.

Ingen av oss gör varken rätt eller fel, vi gör bara det som är bäst för oss. Jag ser heller inte någon som varken ”spara eller slösa”, eftersom jag inte anser att det slösas. Andra väljer vad de vill spendera sina pengar på helt enkelt. Jag anser mej inte vara någon spara heller, eftersom jag lägger pengar på annat än just kläder. Resor är ju min passion  🙂

Nu är min fråga till er? Vad kostar ni just precis nu i de kläder ni bär för stunden?Och har ni någon gång köpt något riktigt dyrt som ni ångrar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.