Världens bästa mamma?

Världens bästa mamma?

Jag hävdar bestämt att det inte finns någon som kan titulera sej ”Världens bästa mamma” eller ”Världens bästa pappa”. De finns nämligen inte!

Alla föräldrar gör så gott de kan med de förutsättningar de har, så enkelt är det. Jag är den bästa mamman för just mina barn, men jag är inte världens bästa mamma. Det finns muggar, tröjor och en uppsjö grejer man kan köpa med just den texten och jag har alltid tyckt att det är superlarvigt. Sånt som någon av föräldrarna köper som gåva från barnet på fars- eller morsdag. Barnet får inte ens valmöjligheten…

Jag önskar att alla föräldrar kunde känna sej trygga i att de gör, och har gjort, sitt allra bästa med sina barn och önskat dem det allra bästa, istället för att ha dåligt samvete över allt de borde ha gjort. För vem skull borde de gjort det då? Barnens? Omgivningens? Jag vet inte, jag vet bara att många föräldrar ständigt går runt och mår dåligt över alla saker de borde göra.

Du som är förälder vill jag nu uppmana att verkligen se allt det som du faktiskt gör. Jämför dej inte med andra, utan se ditt eget engagemnag och dina barn. Skrattar dina barn? Känner de sej älskade? Får de mat på bordet, en säng att sova i och medicin när de behöver? Ger du dem kärlek och uppskattning? Jamen dåså! Var spelar det då för roll att biobesöket och den häftiga cykeln uteblir? Dina barn har allt de behöver; kärleksfulla föräldrar som gör så gott de kan!

Det behövs inte mer… faktiskt!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *