Vaddå inte råd?

Vaddå inte råd?

Det är en del som säger att det är så synd om deras barn eftersom föräldrarna inte har råd att ta med dem på någon semester. Jag frågar mej genast vad som ligger i begreppet ”semester”?

För mej är semester att vara ledig och ladda batterierna. En person som är arbetslös eller sjukskriven har iofs inte någon betald semester, men lediga är de väl ändå? Att ha semester behöver ju inte betyda att resa bort till något annat land eller hyra en stuga någonstans. Det kan ju faktiskt vara att bara vara hemma och ta det lugnt.

Men om man nu ändå vill ge sina barn en upplevelse så behöver det inte kosta så mycket. Att packa en matsäck och ta bussen eller tåget till slutstationen och se vad som finns där kostar bara en biljett. Ta cykel, så blir det helt gratis. Har man ingen cykel… fråga någon bekant om man får låna. Att ta cykeln och cykla dit näsan pekar, slå upp ett tält och antingen fortsätta cykla nästa dag till nästa ställe eller cykla hem igen är ett äventyr som vilken unge som helst tycker är spännande. Dessutom får man motion och natur på köpet – helt gratis.

Är vädret dåligt eller man faktiskt inte klarar att ta sej ut, så funkar det att slå upp tältet på den egna tomten eller tom i vardagsrummet alternativt garaget. Här har vi haft koja över köksbordet och tält i vardagsrummet och sovit där. En annorlunda grej som ungarna tycker är kul. Visst det blir lite stökigt, men vad gör det? Det är ju semester 🙂

Man måste inte besöka Gröna Lund eller Liseberg varje år. För oss kostar ett sånt besök ca 2000 kr för bara en dag, det går helt enkelt inte. Då gör vi hellre något annat som kostar mindre, som gör att vi får råd att göra fler grejer. Att åka in till stan och titta på vaktavlösningen eller Kungsträdgårdens alla olika evenemang kostar bara tågbiljetten.

Alla har råd med semester, frågan är bara vad man lägger för värdering i begreppet.
Vad betyder semester för dej?

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *