Vi är på kryssning i Norge!

Vi är på kryssning i Norge!

Jag har kanske inte haft Hurtigrutten på min bucketlist, men det hade ju varit en rolig grej. Nu har ett nytt fartyg börjat trafikera den norska kusten, nämligen Havila, och vi fick åka med!

Många drömmer om att åka Hurtigrutten och tills ganska nyligen har det bara varit rederiet med samma namn som gått där. För ett par år sedan gav sej rederiet Havila också på att kryssa där, så nu finns lite mer att välja på. Konkurrens är oftast bra, så även här. Tror iaf jag 🙂

Såklart tog vi chansen att åka med när tillfället gavs. Som vanligt var det jobb på agendan, inte någon semestertripp. Vi gillar inte snö och kyla, så det skulle bli riktig spännande. Bara att packa inför en vinterkryssning är en utmaning. Vet ni hur stor plats ett par vinterskor i stl 47 tar i en resväska?

Vi packade, la till och drog ifrån. Vi hade ett preliminärt program med olika utflykter. Varma kläder krävdes, däremot inga finkläder. När vi ansåg och färdig var det bara att stänga väska och hoppas på det bästa. I lördags tog vi ett tidigt flyg till Oslo, bytte flyg till Bodö, där en taxi tog oss till hamnen.

Vi blev avsläppta mitt ut i ingenting. Där var en slags brygg och där fanns såklart vatten, men hamnen såg inte riktigt ut som vi är vana vid när man ska iväg på kryssning. Och det fanns definitivt inget kryssningsfartyg där. Men det stod ett par till och väntade, så vi hoppades på det bästa. Och snart kom det ett mindre fartyg långsamt mot hamnen. Vilken syn! Kritvit snö, klarblå himmel och ett nästan nytt fartyg. Läckert!

Snart låg hon på plats, och vi kunde kliva på. Incheckningen var alltså inne på båten, inte i någon terminal utanför. Vi fick vårt nyckelkort, slängde in väskorna i hytten och äventyret kunde börja!

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

8 svar på ”Vi är på kryssning i Norge!

  1. Vad spännande med kryssning i norge, här tänker man bara på båten som går mellan sverige och finland när man talar om kryssning. Hurtigrutten är nått jag skulle vilja testa på så hoppas på många fina bilder

  2. Men åh, jag är sååå avundsjuk på er. Jag har alltid drömt om kryssning i Norge men inte lagt pengar på att spara då jag tycker det vart dyrt. Men nu med konkerrens kanske det kan ändras. Nån gång kanske de blir av 🙂 Högsta drömmen är kryssning i karibbean men jag tror ju norge är mer möjlighet än karibbean.

  3. Men så spännande. Borde vara otroligt vackert på en sådan kryssning. Hoppas du bjuder på massor av vackra bilder från resan.

  4. En dag ska jag besöka norge. Har aldrig varit där själv men det ser verkligen så vackert ut med deras berg. Tur att båten kom 😉

  5. Vad kul att få åka iväg på kryssning. Roligt med massa aktiviteter. Norge börjar bli populärt att åka till. Kul 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *