Vikten sitter i skallen!

Vikten sitter i skallen!

När vi vägde oss i måndags bad vågen om nåd och skrek att vi skulle kliva av. Så illa var det… men nu är vi på banan igen och jobbar på de där julkilona, så de inte ska fastna för gott. Trots allt så väger jag drygt 2,5 kilo mindre än jag gjorde förra året vid den här tiden. Å mindre ska det bli!

Mycket av en persons övervikt sitter i skallen. Man måste ta reda på VARFÖR man blivit tjock för att få en lyckad viktminskning och framförallt för att sedan kunna hålla den nya vikten. Många äter pga känslor, jag levde på limpmackor… jag åt knappt något på dagtid och var hungrig som en varg på kvällen men orkade inte fixa mat å då åkte limpmackorna fram. Nu är limpa förbjudet här hemma. För så funkar jag. Finns det hemma, då äter jag. Enkelt. Jag har hittat mina fällor och undviker dem så gott jag kan. Andra måste hitta sina fällor och komma på egna knep för att undvika dem. Sånt jobbar vi väldigt mycket med i våra klasser.

Det handlar inte så mycket om motion som att äta rätt. Nu när bensinpriset hela tiden blir högre, är det inte helt fel att använda sina ben mer – men det är inte avgörande för att gå ner i vikt. Det handlar trots allt bara om intag och uttag. Man kan inte äta mer energi än man gör av med. Med motion kan man alltså äta lite mer. Men de medlemmar vi har som är rullstolsburna går ner i vikt med vårt program även utan motion. Jag rör väldigt lite på mej just nu men går ändå ner riktigt bra. Det handlar om inställning, positivt tänkande och sunt förnuft.

Det är skitjobbigt att gå ner i vikt och inte ett dugg kul! Men resultatet är himla skoj  🙂

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *