Vilket är värst?

Vilket är värst?

Tandläkaren, gynekologen eller bilbesiktningen – tre onda ting… men vilken är egentligen värst? Finns det kanske olika grader av värst?

Vi börjar med tandläkaren, som många tycker är det värsta som finns. Jag var livrädd som liten, då en äldre manlig tandläkare inte varit särskilt varsam. Jag minns att jag sprang och gömde mej så fort jag fattade att det var dax för besök. Jag fick tom lugnande medicin någon gång. Sen fick jag en ny behandlare, Chatrine, som var det snällaste som fanns. Hon lärde mej att det var ok att gå dit, även om det inte var superlajbans.

Men det är ju inte bara obehagligt, det kostar ju skjortan och lite till också! Det löste vi med att anmäla oss till Tandläkarhögskolan, där kostar ett besök bara några hundralappar. Varje besök tar iofs ganska lång tid, typ 3-4 timmar, men då är det å andra sidan en elev som tittar på en, visar upp sin patient för lärare och kommer med vårdplan som läraren godkänner. Efter varje steg visar eleven upp vad h*n gjort och får ok att fortsätta. Så man är under superkontroll hela tiden och jobbet blir noggrant utfört.

Jag tycker fortfarande inte om att gå till tandläkaren, men det är ok och numera även en hyfsad prislapp.

Gynekologen då? Asså, fyyy, säger jag bara… avskyr det! Mycket värre än tandläkaren! Det är ju en väldigt utsatt position att sitta där halvnaken med benen i vädret. Situationen är väldigt onaturlig och man är väldigt sårbar. Värst är det när gynekologen är manlig, jag ber alltid om en kvinna – oftast går det, men är situationen akut så kan man inte välja.

Jag går på mina besök, för att man måste och självklart när det är dax för cellprov. Det missar jag inte, jag har ju högre risk att få cancer än många andra och måste kollas. Så det är bara att pallra sej iväg, men varje gång känns det lika jobbig, jag avskyr det!

Bilbesiktningen då…? Detta är riktig ångest, det kan ju bli så väldigt dyrt och svårt att ha koll. Här handlar det mest om att det gör ont i plånboken.

För 2-3 år sedan fick vi körförbud på plats, då hade någon fjäder släppt som höll upp hjulen. Det kunde slutat i katastrof, så jag säger inget om själva körförbudet – problemet är att det är svårt att ha egen koll och beloppet lätt blir femsiffrigt när problem uppstår.

Efter den gången började vi serva bilen före besiktningen, så allt var kollat. Men pga corona blev det inte så i år och självklart fick vi den där förargliga 2:an, inget körförbud iaf… alltid nåt. Den här gången låg bromsarna på och måste åtgärdas innan vi kan få bilen godkänd. Vi kör väldigt lite och då blir det tydligen lätt så.

Återigen såg jag tusenlapparna fladdra iväg, men det handlade iaf inte om femsiffriga belopp utan ”bara” ett par tusen. Nu har vi tid på verkstad på tisdag och kan ombesikta direkt så är problemet ur världen. Men ändå! Så mycket onödigt krångel och onödiga pengar.

Ska jag rangordna så är gynekologen absolut värst! Sen kommer bilbesiktningen och sist tandläkaren. Saker man måste göra hur jäkla obehagligt det än är. Hur ser er värsta-lista ut?

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

19 svar på ”Vilket är värst?

 1. Tandläkare..när jag var liten hade jag en elak tandläkare som gjorde mig rädd, sen fick jag den bästa tandläkare som jag gick till med glädje även om jag kanske hade 7 hål. Min tandläkare idag gillar jag, det är priset jag ogillar!
  Gynekologen är mycket värre…avskyr det. Gillar inte heller mammografi för jag tycker det gör ont. Nödvändig ont!
  Har som du med en lös fjäder en centimeter över däcket fått ”spanska flaggan” på plats. Det var inget roligt!
  På måndag ska jag göra något som är för min skull, men som jag tycker är riktigt jobbigt. Jag ska säga upp mig på jobb. Tror det är att jag gör andra besvikna som är det jobbigaste.
  Kram Kajsa

 2. Utav dessa tre sakerna är gynekolgbesöken värst för min del. I get roligt med tandläkare och besiktning men det är ok. Som du skriver är det utsatt att ligga där halvnaken. Jag har dock inga problem oavsett det är män eller kvinnor. Haft så mkt problem med magområdet så fått gå på mkt kontroller. Men blir ju aldrig van för det.

 3. Oj, svårt! Bilbesiktningen kan jag ta bort, för det sköter alltid min man 🙂
  Vill svara tandläkaren för jag tycker verkligen att det är skitjobbigt att gå dit. Hatar alla ljud som uppstår i munnen och har sååå svårt att slappna av. Känner mig som ett barn med vuxna som pratar över mitt huvud när de kör sin terminologi… Blä!
  Gyn är så klart inte heller lattjo att gå till, det känns väldigt märkligt att klä av sig och ligga där med benen i vädret, men jag tycker alltid att de sköter det väldigt snyggt och avdramatiserat.

 4. Jag är inte heller rädd för något av det, dels har jag jobbat på tandläkarpraktik och vi gjorde massa sådana besök via IVF och bilbesiktningen den blir ju som den blir, de vill ju hjälpa

  1. Såklart vill de hjälpa och det är jättebra, men man har ju så lite kontroll och det blir så attans dyrt.

 5. Ingenting av det är kul, men måste jag svara så är det tandläkaren. Det är nog där jag haft mest besvär och den stora kostnaden varit 🙂 Men skrev om besiktningen för ett tag sen och hur nervös jag varit. Bilen gick igenom och sen gick min svärson igenom den. Bara bra omdömen.

  1. Vi brukar åka på service innan, men kunde inte det varken i år eller förra året – å då blev det som det blev i år… 8000 fattigare pga bromsarna.

 6. Gyn är nog värst. Satte in en hormonspiral för ett par veckor sedan. Var så nervös innan men min mamma var med under hela insättningen och höll mig i handen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *