20 år med ViktVäktarna idag. Tänk om jag vetat…

20 år med ViktVäktarna idag. Tänk om jag vetat…

Inte kunde väl jag ens ana att mitt liv skulle förändras så totalt när jag gick till Viktväktarna för exakt 20 år sedan idag. Att jag inte bara skulle få en bättre hälsa utan även en äkta man!!!

Det kan vara så att en av de viktigaste dagarna och viktigaste besluten var för precis 20 år sedan. Jag var på botten, rejält utbränd och mådde riktigt dåligt. Jag hade ingen jättestor övervikt, men jag var tvungen att lära mej äta på ett vettigt sätt och helt enkel bli lite hälsosam. Både för min egen och mina barns skull. Jag var dessutom sjuk med flera olika diagnoser, men det visste jag inte då.

Så min mamma tog med mej till Viktväktarna i Tullinge, måndagen den 7 augusti 2000. Tänk att en sån liten grej kan förändra hela livet. Det började sådär… redan efter första veckan ändrade man från gula/gröna/röda prickar till Points och det var väl ok, alla program funkar ju – men så dog min bästa kompis bara fem dagar in i mitt nya liv. Hon hade varit lika inställd som jag på att jag skulle börja att ta hand om mej, så med det i skallen fortsatte jag framåt trots att jag sörjde henne något enormt.

Veckorna gick å hektona försvann, jag säger hekton eftersom jag aldrig varit en sån som tappat kilon. Det gick långsamt, så långsamt att dåvarande konsulenten frågade om jag ville hjälpa till vid vågen som lite extra pepp. Det ville jag. När jag inte hade barnvakt, satt killarna under bordet där jag hade vågen. Så man kan nog säga att de är delvis uppväxta på Viktväktarna och kan det mesta 🙂

Ibland satt en kille i kassan, men oftast var det olika tjejer. Den där killen dök upp lite här och där, men var ingen jag tänkte något särskilt på. Han var väl trevlig, men ganska tyst och blyg – dessutom yngre, inget för mej alltså! Tänk om jag vetat…

Efter några år började jag väga på flera olika ställen och då var han där igen. Från början sågs vi varje onsdag, sen blev det varje torsdag också… Nu kände vi varandra lite, men bara som ytligt bekanta. Martin, som han hette, var väl en rätt rolig prick, men fortfarande inget för mej. Datanörd lixom… nej tack!

2008 var jag helt pank. Martin hade gått från kassör till konsulent/coach och behövde nu en kassör. Jag hade precis lärt mej kassan och var i stort behov av pengar och frågade om han behövde hjälp. Det behövde han och helt plötsligt sågs vi fyra dagar i veckan och hade skitroligt. Det tog bara ett par veckor så flyttade han in. Med barnens medgivande förstås! Killarna tyckte att han lika gärna kunde flytta in eftersom han ändå alltid var hos oss, dessutom hade han ett nytt Play Station 🙂

Å nu är vi gifta! Det tog några år, men till slut blev det så. Jag tog alltså steget att skriva in mej på VV den 7 augusti 2000, la om hela mitt liv, började äta, gick ner i vikt och tog hand om mej. I januari 2001 började jag jobba vid vågen, senare i kassan och 2010 var vi egna företagare (som man numera är på vv) och hade ett 10-tal klasser i veckan och hundratals medlemmar som passerade min kassa varje vecka. Ett tag hade vi Sveriges största klasser!

Jag älskade mitt jobb på Viktväktarna och vi var bra på det vi gjorde, men man brukar ju säga att allt har ett slut. Martin ville satsa på sin dröm och började plugga. När han var färdig 2014, sa vi upp oss, han fick dessutom sitt drömjobb och jag kunde gå hem och ta hand om mej. Vid det laget hade jag fått en mängd diagnoser till följd av utbrändheten, bla fibromyalgi, hypotyreos och en sömnstörning. Så jag blev hemmafru, världens sämsta 🙂

ViktVäktarna förändrade hela mitt liv. De hjälpte mej att hitta verktygen att må bra. Idag har jag varit Guldmedlem och hållit vikten i 16 år och mår nog så bra jag kan tror jag. Å tänk att Viktväktarna även serverade även en man åt mej! En man som skulle ta ner månen till mej om han kunde. Vem kunde tro det lixom?

Egentligen ska jag väl tacka mamma som drog med mej. Tack mamma! Hon som var Guldmedlem och visste att ViktVäktarna fungerar. Men hon hade nog ingen aning om hur bra det skulle funka för just mej. Men vi är alla rätt nöjda med utfallet, iaf Martin och jag.

Så skriv in er på Viktväktarna, gå på möten och förändra hela era liv. Allt kan hända 🙂

Ett svar på ”20 år med ViktVäktarna idag. Tänk om jag vetat…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *