2800 kr för sex!

2800 kr för sex!

Vissa rättegångar berör mer än andra, som tex när det handlar om barn och kvinnor. Jag blev väldigt berörd och fick mycket att fundera på för ett tag sedan när jag satt med ett mål som handlade om sexköp. Särskilt när kvinnan som sålt sex vittnar, det gav mej en hel del att tänka på…

Till att börja med fick vi veta att ungefär en timmes sex kostar 2800 kr. Det är mycket pengar! Eller är det det? Allt beror ju på hur man värdesätter pengar. För 2800 kr kan man just nu få en sistaminutenresa till Lanzarote med boende och allt en vecka. Det är ju jättebilligt! Då låter det ju lite galet att betala lika mycket för ett ligg om man ser det ur en eknomisk synvinkel. Men om man ser det ur kvinnans då? Är 2800 kr ett högt pris för sälja sin kropp?

Skulle du sälja din kropp till en okänd person under en timme, att använda dej lite som han vill, för 2800 kr? Är det mycket eller lite då? Hur mycket är en kropp värd? Kan man verkligen sätta pris på sin egen kropp? Man vet inte vem mannen är, om han är påverkad, aggressiv, hårdhänt, har sjukdomar eller ens om man kommer ur situationen med livet i behåll. Är då 2800 kr mycket pengar?

Att köpa sex är för mej ganska obegripligt. Hur kan man njuta och tillgodogöra sej något när man har sex med en okänd person? Jag fattar det inte. Än mer obegripligt blir det när vi får veta att de flesta sexköpare är gifta familjefäder. Man ser tydligt att de skäms rejält när de hamnar i rätten och ska berätta om allt. De flesta ber om att få domen skickad direkt till sin advokat, de vill inte ha hem papprena så familjen kan se dem och få veta vad som hänt. Männens förklaring är ofta att de bara är nyfikna och vill se hur det går till.

Att sälja sex känns inte fullt lika märkligt faktiskt. Det finns bevisligen ett behov och kan ge stora pengar ganska snabbt. Det finns en bild av att sk eskortflickor är drogade, smutsiga och ganska slitna kvinnor. Men de jag träffat är välvårdade och vältaliga. De vet att utnyttja männens svaghet och hur det ska göra för att få ut mesta möjliga av dem. De vet också att många som betalar bara vill ha deras sällskap och närhet, många gånger behöver de inte sälja sin kropp överhuvudtaget. Men det måste vara fruktansvärt att träffa nya kunder och inte veta i vilket skick man kommer därifrån. Om man kommer därifrån.

Männen skäms fruktansvärt mycket när de ska berätta. Kvinnorna berättar sakligt utan krusiduller eller detaljer. Ofta kommer de knappt ihåg männen… Att sälja sex är inte olagligt, just för att tjejerna ska kunna berätta utan att själva riskera straff. Att köpa sex däremot är olagligt. Kanske låter snurrigt, men det finns en viss logik kan jag tycka.

Så vad tycker ni; är 2800 kr mycket eller lite för en timmes sex?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *