7 år senare…

7 år senare…

2006 började jag göra om min trädgård. Jag ville ha en lättskött trädgård med rabatter som inte kryllade av ogräs. En trädgård som inte tog massor med tid, men som jag kunde trivas och vila i. Jag visste precis hur det skulle se ut och när jag hittade en speciell kantsten var saken biff!

Jag hittade nämligen en kantsten som är formad som ett L, så att man kan köra gräsklipparhjulet på kanten och på så sätt slippa strån som sticker upp och som man får klippa i efterhand med trimmer. Det där som man inte orkar göra särskilt ofta…

Just då hade jag bara råd med en av rabatterna, så jag skickade efter grafitgrå kantsten och svart grus. Efter lite meck hade jag en jättesnygg och lättskött rabatt längs ena husväggen med enbart solitärer. Har jag ryckt 10 strån ogräs sedan dess så överdriver jag nog… jag behöver inte bry mej om den rabatten alls mer än ta bort allt visset då och då. Den är snygg jämt! Särskilt när det regnat för då lyser kanten och stenen kolsvart  🙂

Jag samlade ihop mer pengar och tänkte göra nästa rabatt ett år senare. Eller hur? Det är ju jag… Stenen tillverkades inte längre! Hjärnkontoret började snurra… skulle jag ta en annan sten och sen vara missnöjd resten av livet? Nä, så sjutton heller – jag tänkte vänta tills stenen kom tillbaka! Jag tänkte inte ha något provisorisk som jag skulle gå och reta mej på. Så jag mailade varenda år och frågade om stenen var på g, men fick alltid samma svar ”Vi hittar ingen som kan tillverka stenen med den kvalitet vi vill ha”. I år glömde jag att maila…

Så den ena rabatten på baksidan har hittills varit med snygg sten och lättskött och den andra har varit med en träbalk och med massor av ogräs. Men jag har väntat… och väntat… och så samma dag som vi kom hem från semestern ser jag reklam i en veckotidning och en bild på MIN L-sten!!! Jag satte mej vid datorn direkt och började kolla runt och en kvart senare pratade jag med kundtjänst på Flisby som hjälpte mej 7 år tidigare. Tjejen på kundtjänst kunde hitta min gamla order och hjälpte mej att beställa sten till rabatten som är kvar.

Å nyss kom en lastbil hit och lastade av 13 stenar och 1 ton grus. Äntligen kan jag få ordning överallt! Äntligen kommer båda rabatterna på baksidan att se likadana ut, det tog bara 7 år! När jag glömde att kolla efter stenen så fanns den helt plötsligt, jag har mailat varenda år utom just i år… visst är det typiskt? Stenen står nu på min garageuppfart och på fredag ska vi börja lägga ut den. Vi måste bara låna en skottkärra och köpa hem mer markduk och sen blir det till att bära och skotta grus. Vi kommer ha sån träningsvärk när det är klart, men det gör inget!

Det tog 7 år, men nu jäklar blire fint! Skam den som ger sej och tålamod är en dygd eller hur det nu var…  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.