Matsedel v 13 – Påskvecka
Nu går vi in i påskveckan och som allt annat senaste året firas den annorlunda för de allra flesta. För oss är det iofs inte så stor skillnad, vi firar inte påsk särskilt mycket. Det brukar bara bli en gemensam lunch hos mina föräldrar tillsammans med barnen, men det är allt. I år blir det inte ens det, vi ska istället förbereda för renovering både inne och ute.
Men för er som firar, stort eller smått, finns en massa tips på gott till påskbordet HÄR. Påskägg slutade vi med för många år sedan, men när vi hade det så la jag alltid ner något annat än bara godis. En upplevelse, ett pyssel eller något annat kul – något som inte går att äta. Det var ofta mer uppskattat än godiset, ett tips till er som fortfarande har mindre barn 🙂
Påsk eller ej, mat ska vi ha oavsett. Här är veckans matsedel:
Måndag: Pasta med broccolikräm (Grön 18, Blå 18, Lila 18 för allt, plus tillbehör)
Tisdag: Krämig fiskgratäng med dill (Grön 35, Blå 13, Lila 13 för hela, plus potatis)
Onsdag: Pasta- och kasslergratäng (Blå 10, Grön 10, Lila 10)
Torsdag: Parmesangratinerad kyckling (Grön fr 4, Blå fr 3, Lila fr 3. plus ris)
Fredag: Tacogratäng med bacon (Grön 7, Blå 6, Lila 6, plus ris)
Lördag: Räkröra med bakpotatis (Grön 7, Blå 1, Lila 1 för röran, plus potatis)
Söndag: Färsspett med raita (Grön 6, Blå 6, Lila 6 per spett, 2 resp 0 för röran, plus ris)
Påskgott: Superenkel Morotskaka (Grön 23, Blå 19, Lila 15 för hela kakan)
Det är ju ändå påsk, så en liten påskbonus blir det. Morotskakan är grymt god och så himla enkel att göra. testa den!!! Fisken, kasslern, kycklingen och tacogratängen är kanongoda och funkar i matlådan, så gör lite extra.
Trots att vi är hemma på heltid, så går tiden väldigt fort ändå. Så fort att jag oftast inte hänger med och knappt vet vilken dag det är. Å då är det ändå lugnt nu… hur sjutton hängde jag med innan corona. Gjorde jag verkligen det?
Glad Påsk önskar jag er, hur den än ser ut just i år.
Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram