Matsedel v 13 – Våffeldagen & Påsk
April står för dörren och det är dax för både Våffeldag och påsk! Vi planerar äntligen för årets första längre tur med husbilen. Som vi längtat!!! Om bara några dagar kommer vi att rulla iväg med nya bilen. Påsken kommer att firas i Motala 🙂
Apropå påsk, så kanske en och annan av er börjar planera för den. Här finns lite tips på gott till påskbordet. I år blir det nog kallskuret för oss, känns enklast när vi är ute på rull. Sillsmörgåstårtan som är planerad till påskafton, är supermäktig så man behöver bara en liten bit.
Nu börjar grillsäsongen, så det kan bli något sånt också. På påskdagen gör vi en äggkaka i Omnian och kör burgare på grillen, det kan nog bli vegobrugare – för det finns i frysen. HÄR finns tips till grillkvällen, både tillbehör, det man lägger på grillen och några efterrätter.
Även när vi är ute med husbilen så försöker vi att äta bra mat och planera lite i förväg. Vi gör dessutom nya recept på vägen också, som passar att laga i små utrymmen. De rätterna gör vi även små filmer om på youtube, vi kallar dem för ”I Jikitas kök”, och fler recept kommer 🙂
I år ska vi även bli ännu bättre på att motionera och träna när vi är iväg. När man bara har någon meter mellan säng och arbetsplats är det lätt att bli lite passiv, men det ska vi ändra på!
Än är det några dagar kvar till påsk. Här är veckans matsedel:
Måndag: ”Smalare” våfflor (3 P för hela satsen)
Tisdag: Krämig fiskgratäng med dill (13 P för hela gratängen, plus potatis)
Onsdag: Krämig pasta- och kasslergratäng (37 P för hela gratängen)
Torsdag: Parmesangratinerad kyckling (3 P/port, plus ris)
Fredag: Räkröra med bakpotatis (0 P för röran, plus potatis)
Lördag: Sillsmörgåstårsta (92 P för hela)
Söndag: Äggkaka med vegoburgare (10 P för kakan)
Påskbonus: ”Stekta ägg” med lemoncurd (ca 4 P/”ägg”)
Fisken, kasslern och kycklingen är kanongoda och funkar i matlådan, så gör lite extra. Vi tar faktiskt med oss några matlådor i husbilen, så himla praktiskt att bara ta fram. Matlådor är min räddning, särskilt när jag är ensam till lunch. Det är ju sååå tråkigt att laga mat till bara sej själv. Då är det mycket enklare att rota fram något ur frysen och värma. Sån är jag 🙂
Påskbonusen är en kul efterrätt, både sött och syrlig. Jättegod tycker jag. Dessutom superenkel att göra när man har ett litet kök, som i en husbil. Vi tar med färdig maräng, grädde på flaska samt lemoncurd som vi gjort hemma och monterar sedan på plats.
Hoppas ni får en alldeles fantastisk påskvecka med härligt väder och god mat.
Missa inga inlägg:
Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube