Styrketräning på mindre än 15 minuter

Styrketräning på mindre än 15 minuter

Nu är ni så många som frågat om mitt träningsprogram att jag nog får försöka skriva ner det. Jag har fått hjälp av en vän som är PT och min sjukgymnast som även håller på med kampsport, samt mina egna idéer. Tillsammans har vi satt ihop ett kort program med effektiva övningar för överkroppen främst. Benen tränar jag på annat sätt.

Jag börjar alltid med en promenad på cirka 30 minuter som uppvärmning.

Sen:

*Tåhävningar från en liten höjd med hantlar i handen – 20 stycken.

*Stå axelbrett med fötterna, lyft hantlarna rakt åt sidan till axelhöjd och ner igen – 10 ggr.

*Stå axelbrett med fötterna, lyft hantlarna rakt fram upp till axelhöjd och ner igen – 10 ggr.

*Stå axelbrett med fötterna, lyft hantlarna rakt upp och ner igen – 10 ggr.

*Stå axelbrett med fötterna, håll hantlarna över/bakom huvudet med böjda armar och sänk bakom huvudet – 10 ggr.

*Möt armbåge med knä – 10 ggr per sida.

*Boxa underifrån – 20 ggr.

Lägg hantlarna lite åt sidan. Stå på alla fyra på golvet.

*Kissande hunden – 10 ggr med varje ben.

*Skjut rygg som en katt, ner med huvudet – svanka, upp med huvudet – 20 ggr.

*Lyft vänster ben rakt bak, samtidigt som du sträcker fram höger arm så långt du kan, möt knä mot armbåge under magen. Lugnt och kontrollerat, gärna med något på ryggen som ska vara kvar där – 10 ggr per sida.

*Armhävningar så många jag orkar just den dagen.

Ligg helt på mage

*Lyft benen lite, ha armarna längst sidan. Lyft överkroppen och tryck ihop skuldrorna, slappna av och ligger ner – 10 ggr.

*Lyft ett ben i taget, helt raka, från höften – 10 ggr per ben.

Ligg på rygg, ha svanken i under alla övningar.

*Ha fötterna i golvet och lyft höfterna så långt det går, ska höft/bäckenlyft – 20 ggr.

*Håll ihop hantlarna med raka armar, lyft från magen, över huvudet och så långt bakom huvudet det går utan att slå i golvet – 10 ggr.

*Håll hantlarna med böjda armar strax bakom huvudet och böj armarna så långt det går utan att slå i huvudet – 10 ggr.

*Håll hantlarna i maghöjd och sträck rakt upp – 10 ggr.

Lägg hantlarna åt sidan igen

*Situps med händerna mot låren, försök komma lite längre varje gång – 10 ggr.

*Hela situps – så många det går.

Sitt på rumpan, lyft benen och ta hantlarna igen.

*håll ihop hantlarna och för dem från sida till sida, rak rygg och så långt åt sidan det går – 20 ggr.

*Samma position. Boxa med hantlarna – 20 ggr.

Klart!!!

Är jag på humör så kan jag lägga till att pendla med benen när jag ligger, långsamt, för att stärka magen. Eller sitta på pilatesbollen en stund för att öva balansen. Sen brukar jag ta några minuter på löpbandet, oftast går jag – men ibland springer jag en liten stund.

Mitt pass tar 10-15 minuter lite beroende på hur jag mår, vill man kan man alltså göra två varv. Det är jag oftast för lat för 🙂

Jag kör måndag, onsdag och fredag. Det ska bara göras – finns inga ursäkter när det tar så lite tid. Men skulle något pass gå bort, så är det så – jag kompenserar inte med att träna en annan dag. Det får vara som det är.

Mitt tips är att ni börjar med kanske måndag och fredag och sen utökar med onsdag när ni har de andra två som rutin. Det är ju roligare att utöka än att minska… Börja med 1 kg per hantel och öka först när det blir alldeles för lätt, inte för snabbt. Samma här, det är roligt att känna att man blir starkare – ökar man för snabbt kan det bli så tungt att det är tråkigt.

Jag började med 1 kg i december, ökade till 2 i mars (tror jag) och ökade till 3 kilo nu i augusti – här kommer jag nog att stanna ett tag för nu är det tungt. Vissa dagar på gränsen för att jag orkar alla repetitioner.

Jag är absolut inget proffs, men jag är ett bevis på att hemmaträning funkar! 15 minuter, 3 gånger i veckan klarar nästan alla. Å det räcker faktiskt för att göra nytta. Man måste inte tokträna, inte för att bli lite starkare i vardagen iaf. Å det är vardagen som är viktigast! ALLA behöver muskler på kroppen, särskilt vi som blivit lite äldre. För att kroppen ska göra det vi vill helt enkelt. Så ge din kropp de där 15 minuterna, det är den värd!

Det är inte alltid kul att träna, ganska sällan faktisk… men med mitt mantra funkar det hyfsat bra ändå #fuckinggördetbara – Varsågod – du får det av mej. När det känns tungt, tänkt då på hur skönt det är efter och att du aldrig kommer ångra ett träningspass 🙂

Om det är svårt att förstå mina förklaringar så har jag filmat några av övningarna, de finns på instagram @marlenerinda i storys. Kolla där. Fler kommer där hela tiden.

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

28 svar på ”Styrketräning på mindre än 15 minuter

 1. Det är tråkigt att träna men förskönat när det är gjort. Så nu är det hemmaträning som gäller…. så länge skitviruset existerar 😔🥴
  Tack för bra övningar ❤️

 2. Det är tråkigt att träna men görskönt när det är gjort. Så nu är det hemmaträning som gäller…. så länge skitviruset existerar 😔🥴 Har samma problem, HITTAR INTE magmuskeln, så nu får jag leta djupt inom mig 😂
  Tack för bra övningar ❤️

 3. Pingback: Matsedel v 47
 4. Pingback: Matsedel v 7
 5. Pingback: Matsedel v 45
 6. Pingback: Matsedel v 7
 7. Pingback: Matsedel v 45
 8. Pingback: We did it!
 9. Pingback: En sak stör mej
 10. Pingback: Matsedel v 47 -

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *