En glänta i skogen

En glänta i skogen

Vi fick tips om en plats för fricamping på lagom avstånd från Lillhärdal. Vi kom fram till en glänta i skogen, precis vid Österdalälven. Vilken plats!

Kan vi så står vi gärna mitt i naturen, men vi är noga med att följa de regler som gäller för husbilar. För den som campar med bil gäller nämligen inte allemansrätten, utan det är terränglagen man ska följa. Det innebär enkelt sagt att man inte får köra av vägen. Däremot får man stå på parkeringsplatser, där det står P på skylten. Alltså kan man ofta stå på parkeringar vid tex badplatser eller Nationalparker.

Just den här platsen har Älvdalens Kommun gjort i ordning och det finns flera stycken platser längs älven, där man kan stå i lugn och ro för bara 60 kronor natten. Pengarna går såklart till skötseln av platserna. Här finns en enkel toa och grillplats. Å det är sååå mysigt!

Vår kyl har krånglat lite, så vi bestämde oss för att frosta av den lite snabbt. Vi har en kylbox i bagaget , så där lastade vi in alla grejer och hoppas att detta skulle vara knepet för att få allt att funka igen. På bara ett par timmar var all is borta och kylen fungerade som den skulle igen. Skönt!

Detta innebar dock att vi hade lite mat som vi var tvungna att äta upp. Så det blev grillspett till middag, många grillspett. Två paket, åtta spett. Jo, vi blev mätta. Vi åt dem i tortillabröd, ungefär som taco – med såser, grönsaker och riven ost. Så himla gott. Vi har börjat grilla mer och mer, men mest när vi äter tillsammans med kompisar. Vi hade inte ens en grill förrän sent förra hösten.

Vi satt mest och läste där i gläntan och tog en miljon bilder på älven och solen. Vädret var helt perfekt, så även dagen efter – så vi stannade rätt länge innan vi åkte vidare. Vi hade inte särskilt bråttom ändå. Detta är definitivt en plats vi ska spara i minnet, perfekt när man åker runt här upp i Dalarna och bara vill sova på en fin plats.


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

5 svar på ”En glänta i skogen

  1. Men så vackert alltså. Grill är ett måste och idag grillade vi kotletter till middag. Trevligt att sitta där ute också för ofta stannar grannarna till och småpratar.

  2. Åh vilket ställe! Så fint & mysigt 😃. Ett bra ställe om man vill ha lugn & ro.
    Oj! Ja, det var ett gäng grillspett. Men gott är det. Smart att äta det i tortilla bröd 👍. Skönt att kylen fungerade efter ni hade frostat ut den.
    Vad tycker du om boken??

    Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  3. Sen när jag blir stor vill jag flytta in i en bekväm 4×4 husbil och bara åka runt och ställa mig på platser som dessa. Njuta av stunden och livet

  4. De här lägerplatserna är bara så mysiga! Vi har stått vid ett par stycken och de är så fina. Ett fint initiativ till naturnära Ställplatser.

  5. Så gott med grillspets och perfekt när man är ute campar och åker med husbil. Ja det är viktigt o följa lagen vart man får stå 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *