Vardag även i husbil

Vardag även i husbil

Nu har vi varit iväg i snart 2 månader, förutom det lilla stoppet hemma på 42 timmar. I vår ålder är det såklart inte två månaders semester. Vi jobbar på som vanligt och har en vardag även ute pårull.

Strax innan midsommar gav vi oss iväg, egentligen helgen innan – men vi var ju tvungna att åka hem och vänta på den där cykeln som aldrig kom. Sen drog vi igen och hämtade cykeln på vägen på UPS terminal.

Första svängen gick mellan Vänern och Vättern, innan vi firade midsommar hos kompisar i Småland. Sen fortsatte vi till Kalmar för första teaterpreimären, Helsingborg för två förställningar och sedan Falkenberg och Ronneby – innan vi vände norrut och alltså passerade hemma en kortis. Ett drygt dygn blev det med gräsklippning och lite annat.

Andra svängen började i Höga Kusten för en sista premiär innan vi vände västerut. Senaste fyra veckorna har vi kollat in både Helsingland, Ångermanland, Gästrikland, Jämtland, Härjedalen och Dalarna. Martin har haft tre veckors semester från sitt vanliga jobb, men då har vi jobbat desto mer med våra andra uppdrag. Vi testar campingar och ställplatser i hela Sverige, nån ska ju göra det 😛

Är man borta så länge som vi är, så är det klart att det blir en vardag även i husbilen. Kontoret har vi ju med oss. Antingen sitter vi brevid varandra, mitt emot varandra eller också sitter jag i sängen och jobbar. Men tillåter vädret så sitter vi faktiskt ute också, fast då sitter jag mest och läser böcker jag ska skriva om.

Ungefär varannan vecka behöver vi tvätta och det kan göras på olika sätt. Oftast tar vi in på en camping, där finns nästan alltid både tvättmaskin och tumlare. Senast blev det en ställplats utanför Orsa, Kättingen, som otroligt nog har gratis tvättmaskin.

Men gratis är inte alltid en fördel, ett annat ekipage tvättade typ allt de hade i husbilen – jag såg tom mattor… maskin efter maskin och jag hann inte mellan. Så vi stannade en natt till och vi fick iaf rena kläder. Vi hade behövt tvätta lakan också, men det får bli på nästa ställe.

Livet ser alltså ut ungefär som hemma, även när vi är ute med husbilen. Vi jobbar, tränar, tvättar och städar. Skillnaden är att vardagssysslorna är mycket trevligare eftersom det mesta går så mycket fortare. En storstädning av bilen tar typ 5 minuter, det tycker jag är lagom 🙂

Nu har vi sakta börjat rulla hemåt, men jag har fortfarande massor att berätta!


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

9 svar på ”Vardag även i husbil

  1. Ja även på sin semester slipper man inte undan tvätt och städ…men som ni tar vår städning också betydligt snabbare än hemma.
    Vilken frihet ändå att vara ute på rull, byta natur och intryck även om ni jobbar. Det är fint!
    Kram Kajsa

  2. Det är klart det blir på ett annat sätt då man är på rull 🙂 Nåt jag insett under min sjukskrivning är hur lite jag egentligen gör. Jobbet har tagit all tid så har inte haft något liv utanför… Det var ett tufft uppvaknande.

  3. Vilken härlig sommar ni har haft och sommaren i Sverige är så underbart. Det är så fint. Hoppas ni hann tvätta sängkläderna på nästa ställe, men skönt att ha rena kläder 🙂

  4. Kul att läsa allmänt om erat husbils liv. Men man bygger ju en vardag & rutiner vart man än är. Blir det att borsta tänder i husbilen? Eller går ni till service huset? 😊
    Skönt att städningen går fort 😄. Är bra att ha möjligheten att kunna sitta & jobba utanför husbilen med. Få frisk luft.
    Ska bli spännande att läsa du mer har för spännande att berätta 🙂.

    Ta hand om dig så länge & va rädd om dig❣️🤗

  5. Smart att komma till en vardag som ni ser fungerar och då ta in på camping över en natt eller två för att tvätta i kapp tvätten. Samt även att ni får det att fungera på rull i 2 månader. Det låter så härligt och så somrigt. Ni har det toppen =D

  6. Får man ens tvätta mattor i de där maskinerna undrar jag. Bra att ni fick lite tvättat iallafall. Tycker annars att det låter så trevligt att kunna se sig om med husbil även om det inte bara är semester för er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *