Alla var där…

Alla var där…

Nyss hemkommen från firandet i riksdagen kan man bara konstatera att alla var där… och då menar jag ALLA!
 
När jag kom till gamla riksdagshusets entré var det en massa vakter som tog mitt namn och så fick jag ett tillfälligt passerkort. Direkt innanför dörrarna är den otroligt magnifika trappen som alltid visas vid riksdagens öppnande varje höst. Den är lång, bred och brant. Uppe på första våningen hölls mottagningen för Alf Svensson som alltså fyller 70 år idag.  
 
Jag hängde av mej jackan och tog min present och gick in. En låååång kö ringlade sakta in genom dörrarna mot jubilaren och hans fru Sonja. Framför dem ett gäng fotografer som tog bild på varje gratulant, några extra bilder om det var en känd gratulant. Precis när jag kom var det ett gäng ambassadörer från Sydafrika, Namibia och Botswana som gratulerade honom.
 
Jag stod tillsammans med Inger Davidson och hennes man, strax framför mej stod Per Rosengren från förra S-regeringen. När jag kom fram fick jag en stor kram, en snabb fråga om barnen och ett tack. Sen fick jag en kram av Sonja också och kunde efter det mingla runt lite. Tripple & Touch spelade och underhöll, de är bara sååå bra!
 
Efter att Ian Wachtmeister och några till gratulerat blev det tal och gratulationer från Afrika. Alf stödjer ett skolprojekt i Afrika och nu blev han utnämnd till deras hedersrektor. Det är ett projekt i kampen mot Aids och jag önskar jag kan bli delaktig i det. Det är viktigt och verkar väldigt spännande. Ska se vad jag kan göra och vad som behöver göras.
 
Sen kom ”pamparna”. Först kom Maud Olofsson, alltid lika glad och pigg. Man hör hennes skratt överallt när hon klivit in i ett rum. Sen kom Lars Ohly. En stund senare kom Fredrik Reinfeldt, han gick runt och hälsa och tog mej i handen av bara farten antar jag… och direkt efter honom kom Mona Sahlin. Sen var lokalen förmodligen den säkraste i hela sverige idag. Säpovakterna stod i klungor utanför lokalen och hade koll på oss.
 
Självklart var det lite gott att äta  😉
Skaldjursbuffé; patéer, toaster, friterat, inlagt och en massa annat gott. Till detta severades vin eller mineralvatten. Till dessert kaffe/te och princesstårta. Allt mycket gott och i lagom mängd. Vi kanske var 300 personer som var där och det räckte gott och väl åt oss alla. Nu ska jag slänga mej i soffan, jag är inte van att gå i klackar i flera timmar. När Vännen kommer hem ska han få ladda ur mobilen på bilder, så ska ni få se hur min dag har varit även i bilder. Nu: soffan!
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *